Sobota pro rodáky

Už popáté se našemu občanskému sdružení podařilo zorganizovat setkání rodáků Kalné, kterého se s železnou pravidelností zúčastňují její současní i bývalí obyvatelé, jejich přátelé a vůbec všichni, kdo mají k vesnici nějakou přátelskou vazbu. Letos, spolu s krásným počasím, dorazilo rekordních 54 hostů!

Zdena

            Společenské odpoledne se neslo v poklidu, naplněném debatou mezi účastníky, co se tu krátce, tu déle neviděli. Na harmoniku zahráli pan Vlasák a pan Novotný, později lidovky vystřídaly staré trampské písně v podání bratrů Horáčků. Všichni návštěvníci dostali tradiční suvenýr, tentokrát malý, ručně pletený košíček s názvem obce.

            V rámci milého přátelského posezení jsme si připomněli narozeniny pana Bohuslava Vlasáka, významného kalnického rodáka a pamětníka, který v tomto roce oslaví krásné životní jubileum.

Slavil lehce s předstihem, ale o to raději, neboť podle jeho slov by se mu nepodařilo dostat na svou oslavu takové množství lidí. Lidí, kteří jsou v jeho paměti spojeni s obdobím dětství, dospívání i s etapou poklidného rodinného života spokojeného muže středního věku. Ještě jednou touto cestou panu Vlasákovi přejeme pohodu, štěstí a hlavně pevné zdraví, neboť jeho elán i rázovitý životní postoj k této akci, potažmo k životu Kalňáků neodmyslitelně patří. 

 

 

 

Autor: Olga Bílková | pondělí 20.6.2011 9:28 | karma článku: 6,25 | přečteno: 904x