Síň slávy Benešovského deníku

Heligonkář, pan Bohuslav Vlasák v síni slávy, gratulujeme :-)  Za pozornost stojí i sloupek Zdeňka Kellnera, který s panem Vlasákem rozhovor vedl.

Odkaz na rozhovor v benešovském deníku zde

 

A článek pro Štěpánovský zpravodaj

 

Vavříny pro heligonku

Kdyby vám tento článek osobně předčítal někdo z občanů Kalné, určitě byste v jeho hlase rozpoznali hrdost. Jednomu z obyvatel naší malé vesnice se totiž dostalo veliké pocty – jako pátá osobnost byl uveden do hudební Síně slávy Benešovského deníku. Tou osobností je náš soused a kamarád, heligonkář, pan Bohuslav Vlasák.

Asi by se našlo jen málo čtenářů Zpravodaje Štěpánovska, kteří ho neznají. Vždyť „Bohouš“ Vlasák a jeho heligonka provázeli a dodnes provázejí několik generací ze širokého okolí významnými životními mezníky – od křtin přes svatby, životní jubilea až k poslednímu rozloučení. Svůj věhlas, schopnost pobavit i dojmout společně šíří i za hranicemi benešovského okresu na populárních setkáních heligonkářů. Prostě lidový muzikant, jak má být.

Spolek Kalňáci gratuluje panu Vlasákovi k tak význačnému a milému ocenění. Benešovský deník výběrem svého letošního laureáta udělal radost nám všem, koho těší být ve společnosti vitálního správného chlapíka, nadto báječného muzikanta.

Kalňáci 

Autor: Olga Bílková | čtvrtek 11.6.2015 19:04 | karma článku: 8,05 | přečteno: 135x