První jarní Cukrování

První jarní cukrování v Hulicích jsme ve spolupráci s mateřskou školou a obecním zastupitelstvem uspořádali v sobotu 28. března. Týden před Velikonocemi se přece hodí začít chystat výzdobu na tyto jarní svátky. A kdo už má nazdobe

Na odpoledním „cukrování“ jsme vyhověli všem. Výzdobu si návštěvníci mohli buď zakoupit u stánku mateřské školy, nebo si ji vlastnoručně zhotovit z připravených polotovarů u Kalňáků. Namalovat voskem kraslice, nazdobit polevou jarně vykrojené perníčky, posadit do osení zajíčka či ptáčka s pestrobarevným peřím – to byly zábavné činnosti nejen pro děti. Ostatně pro ně byl připraven ještě program se soutěžemi v druhé části sálu místního restaurantu. 
Avšak jednoznačně nejzajímavějším stanovištěm, kam se okamžitě upíraly zraky všech příchozích, byla cukrárna s mnoha zajímavými druhy dezertů. Pro své věrné zákazníky z Hulic je napekly členky našeho spolku. Už dobře vědí, co mají místní dámy v oblibě a přidaly ještě něco navíc. Nabídka byla pestrá - od klasických medovníků, štafetek a laskonek až po čokoládový bezlepkový dort. To všechno s dobrou kávou nebo sklenkou vína. 
Cukrovalo se do pozdního odpoledne. Pak už byly děti unavené, pusy přeslazené a zajímavé novinky probrané. A doma dost možná čekala finišující příprava na příští víkend. Tak zase za rok, milí návštěvníci!

Ostatní fotografie zde

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Olga Bílková | čtvrtek 11.6.2015 19:24 | karma článku: 4,29 | přečteno: 105x