Předvánoční jarmark v Hulicích 24. listopadu 2018

Letošní podzim nás tak dlouho chlácholil teplými dny, že málokdo sledoval kalendář a jeho alarmující červená čísla, upozorňující na blížící se dobu adventní. 

Spolek Kalňáků má však ostražitou hlídku a ta se nenechala teplem a sluníčkem zmást. Včas zavelela dvorním cukrářkám nahřát med, prosát mouku a štandopéde zadělat na perníky. Kam s pečením spěchaly, je jasné. Hulický jarmark má pevně stanovené datum - sobotu před začátkem adventu. A do té doby se musí nejen "naperníkovat", ale věnce nazdobit, sladkosti napéct, kroupy na kubu navařit, jarmarečníky pozvat, ... je toho požehnaně. Odměna za několikatýdenní fofr však byla sladší než cukrová poleva na Jarčině žloutkovém věnečku. Sál nabitý lidmi, pohodová adventní nálada, milá hudba a zpěv souboru Pikolino, nekonečná fronta u cukrárny, vyprodané perníčky, uznání a pochvala od spokojených návštěvníků. Zkrátka a dobře - jarmark na jedničku s lineckou hvězdičkou. Děkujeme každému, kdo přiložil ruku k dobře odvedenému dílu. Pod vánoční stromeček si totiž nachystal pěkně hřejivý dárek navíc.

Jarmark

 

Nádherné betlémy nám zapůjčilo Oblastní muzeum v Chomutově. První betlém je mistrovská práce učňů SOU SLUŽEB Hamr z roku 2004 a druhý betlém je prací řezbáře pana J. Kudrny z Brandova (horská obec na Mostecku) z roku 1999. Na jednom z výjevů je kostel Nanebevzetí P. Marie v Mostě.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Olga Bílková | pondělí 26.11.2018 11:00 | karma článku: 9,75 | přečteno: 179x