Předvánoční jarmark v Hulicích 21. listopadu 2015

Předvánoční jarmark v Hulicích se letos opět povedl. V sále místní hospody ho v sobotu 21. listopadu Kalňáci zorganizovali už posedmé a zdá se, že sedmička je i pro pořadatele jarmarků číslo přívětivé. 

Naše pozvání přijalo jedenáct prodejců z okolních obcí. Přijeli se pochlubit svou zálibou v rukodělné činnosti, svou nápaditostí a šikovností.
Návštěvníci jarmarku s obdivem obhlíželi jejich výrobky - loutky, šperky, vyřezávané betlémy, košíky, ubrusy, svícny, perníkové chaloupky s krajkovým zdobením, adventní věnce … hodně toho bylo. Však také nejedna peněženka byla do tašky vracena ve stavu značně pohublém. Pro děti, které na plané pokukování moc nejsou, byly přichystány výtvarné dílny. Ale přidali se k nim i mnozí dospělí, motivovaní patrně oněmi šikovnými prodávajícími.
Hodně jarmarečníků předadventní odpoledne zakončilo tradičně - posezením v improvizované sladké cukrárně. Nad dortem a kávičkou zhodnotili nákupy, přetřásli nejnovější události, podělili se o radosti i strasti. My jen doufáme, že kromě nakoupených artefaktů si odnášeli hlavně předsváteční náladu a těšení na blížící se Vánoce. Advent v Hulicích a okolí může začít.

Všechny fotografie z akce zde.

Odkaz na skvělý patchwork, který byl součástí jarmarku

 

Autor: Olga Bílková | úterý 24.11.2015 8:20 | karma článku: 5,89 | přečteno: 203x