Očista Sázavy a oprava kapličky

Letos se Kalňáci domluvili se Sázavou na úklid o týden později. Prozradila, jak ráda by pozbyla naplavených civilizačních výdobytků v meandrech mezi Chabeřským mlýnem a „touní“ pod Černýší.

Nakupené ledové kry v únoru zvedly říční hladinu a do kořenů a vrbových větví zůstaly zapleteny metry naplavených igelitových fólií a jiných technologických plodů. Obzvláště levý břeh byl na zmíněné artefakty více než bohatý. Jejich likvidační skupina se však se svěřeným úsekem vypořádala hravě i přes početní oslabení, důkazem čehož je 6 velkých pytlů sesbíraného nepořádku. Svačinkové buřty opečené na břehu Sázavy pak chutnaly přímo očistně.

A proč že byla výkonná jednotka u řeky oslabena? Druhá část Kalňáků totiž zahajovala práci na Renesanci kalnické kapličky. Tak zní název projektu Think big nadace O2. Podrobněji se o něm a o postupujících pracích můžete dočíst na

 proskova.blog.idnes.cz

Kalňáky zkrátka při nečinnosti zachytíte jen sporadicky. A pokud ano, je to opravdu jen zdání, jistojistě jsou spíš ve stádiu přípravy na akci další.

 

 

 

 

Autor: Olga Bílková | středa 2.5.2012 12:44 | karma článku: 6,05 | přečteno: 615x