Lvíčkovy narozeniny

Taky chodíte rádi na oslavy? Nejlepší bývají narozeninové, dětské či dospělácké.  Na jednu takovou významnou oslavu pozval 9. června hulické děti československý lvíček, 

Na jednu takovou významnou oslavu pozval 9. června hulické děti československý lvíček, který letos na podzim oslaví rovnou stovku. S jeho zrozením vzniklo plno nových příležitostí - nejen v politickém uspořádání nové republiky, ale i v průmyslu, v kultuře, ve sportu, ve vědě atd. Nejvýznamnější počiny období dvacátých let uplynulého století si děti i jejich rodiče mohli připomenout na jednotlivých stanovištích zábavného dětského odpoledne. Takže si malí účastníci zazávodili v bugatce s Eliškou Junkovou, ve Škodovce pomáhali vyvíjet novou lokomotivu, létalo se bombardérem Aero A1, také bylo nutno spárovat boty Baťovky. Zástupci za kulturu byli Pejsek s Kočičkou (díky pomoci dětí naštěstí nedopekli pro lvíčka svůj podivný dort) a loutkový filuta Hurvínek. Ani rodičovský doprovod nepřišel zkrátka, zabavit se mohl na malé výstavce kvízem na téma vzniku První republiky. 
Každý si v sobotním odpoledni přišel na své, každý si z něj něco odnesl. Kromě odměn za soutěže i něco nových poznatků o počátcích samostatného Československa. Pořadatelé z řad Kalňáků a aktivních dobrovolníků z Hulic si mohou v deníčku vybarvit trikolorou za přínosný a veskrze pozitivní den.

 

Odkaz na všechny fotografie zde.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Olga Bílková | pondělí 11.6.2018 11:43 | karma článku: 12,23 | přečteno: 239x