Jubilejní námluvy

Společné jubileum si v sobotu 23. listopadu v Hulicích připomněli Kalňáci s předadventní sobotou. Svou zpočátku nezávaznou známost začali bez vzájemně velkých očekávání právě před pěti lety, kdy o. s. Kalňáci v Hulicích uspořádalo předvánoční jarmark. Tehdy poprvé se sešli v sále pohostinství místní výrobci a prodejci vánočních věnců, svíček, šperků, drobných dárků, ale také pečiva, sýrů a jiných dobrot.

     Nejinak tomu bylo i letos. Vánočně nazdobený sál zase voněl medem a perníkem, kalňácké cukrářky sladce chlácholily chuťové pohárky návštěvníků cukrárny, sluch na koledy zvučně ladili trumpetisté ze ZUŠ v Ledči nad Sázavou. A hmat? Pohladit můžete přece i pocitem sdílené radosti a nadšení …

            Zkrátka - za dobu pěti let se pro jarmarečníky naštěstí nic moc nezměnilo. Huličtí získali jistotu, že na adventní čas je navnadí mile strávené odpoledne s přáteli ze vsi i okolí, Kalňáci uspokojili svou permanentní potřebu činorodosti a madam Sobota Předadventní si oddychla, že v Hulicích rozhodně nešlápla s přízní vedle.

 

P.S.

O.s. Kalňáci děkuje všem návštěvníkům za štědré vstupné na jarmark. Z Vašich dobrovolných finančních darů společně přispějeme rodině Šlejmarových ze Zruče nad Sázavou částkou 3 000 Kč do veřejné sbírky určené na nákup automobilu pro dva invalidní vozíky.

Odkaz na sbírku zde

Odkaz na všechny fotky z akce zde

Autor: Olga Bílková | pondělí 25.11.2013 13:08 | karma článku: 4,44 | přečteno: 247x