Jarní Cukrování v Hulicích

Zdá se, že pašijový týden se letos rozšířil o další sváteční den, o "Sladkou sobotu". Jarní cukrování v Hulicích nezůstalo svému názvu nic dlužno, tedy pokud mluvíme o sladkostech. 

S jarem to i přes sluníčko za okny bylo o poznání horší. Ale možná to vlastně bylo dobře. Teplé počasí by jistě zahánělo hulické dámy k práci na zahrádkách, takhle si radši poseděly u kávy a dobrého zákusku. Nabídka domácí cukrárny byla ještě pestřejší než jindy. Klasika reprezentovaná štafetkami, žloutkovými věnečky, laskonkami a punčákem zápolila s modernou v čele s makronkami a medovníkem. Vítěze těžko určit, neb takřka nikdo z bojovníků nepřežil. 
Ještě sladší než laskonky bylo vystoupení dětí z hulické mateřinky. Připravily si pro své rodiče a prarodiče moc hezké pásmo písniček a tanečků. S šátky Ferdy mravence udělaly důrazné černé tečky za letošní zimou a vyzvaly jaro k nějaké rozhodné akci. Za milé vystoupení byli zpěváčci odměněni sladkostmi a taky zábavou v tvořivých dílnách, jak jinak než s tématikou jara a blížících se Velikonoc. Sladké sobotní odpoledne nám tak uběhlo moc příjemně. Kalňáci za pomoc při jeho přípravě děkují dětem i dospělákům z mateřinky, panu starostovi i sněženkám z protější zahrádky.

Ostatní fotografie na následujícím odkazu

http://kalnaci.rajce.idnes.cz/Jarni_cukrovani_s_MS_v_Hulicich_-_24._3._2018/

 

Autor: Olga Bílková | pondělí 26.3.2018 9:04 | karma článku: 8,78 | přečteno: 117x