Jarní cukrování v Hulicích 12. března 2016

Druhé Jarní cukrování v Hulicích se konalo v sobotu 12. března. Vystoupení dětí z mateřské školky přilákalo do sálu místního pohostinství spoustu maminek, tátů, babiček a dalších rodinných příslušníků. 

Děti zahájily písničkou o jaru, co popotahuje ze země krokusy, a pak už to šlo ráz na ráz. Pěkné básničky o zvířátkách se střídaly s písněmi z pohádek, připomenuty byly i nadcházející Velikonoce. Zakončeno bylo vše nezbytným tancem princezniček a odhodlaných loupežníků. Všichni byli velice roztomilí a sklidili od diváků zasloužený potlesk. 
Nejedno dítko bylo hned na sále pohotově odměněno sladkostí z improvizované cukrárny, kde byl ovšem výběr zákusku velice náročný. Nabízelo se jich hned 15 druhů, jeden lákavější než druhý. Další obtížné rozhodování mohlo nastat při koupi nádherně nazdobených velikonočních perníčků ve tvaru kuřátek, zajíčků nebo kraslic. Avšak zcela unikátní cukrářské produkty mohli návštěvníci spatřit na minivýstavě soukromé cukrářské dílny MIFA patřící paní Michaele Fajmanové ze Zruče nad Sázavou. Jeden z jejích dortů je šampiónem roku 2016 v kategorii svatebních a je to takřka umělecké dílo. 
Zatímco dospělí debatovali nad kávou, děti si krátily chvíli rukodělnou činností. Své výtvory s důrazným akcentem jara si odnášely s myšlenkou na sluníčko a teplé jarní dny. My na tom nejsme jinak.

Další fotografie

Autor: Olga Bílková | pondělí 14.3.2016 11:02 | karma článku: 10,56 | přečteno: 159x