Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Byla to normální privatizace sociálního zabezpečení zaručené článkem 30 Základní listiny práv a svobod. Jinými slovy, z mého pohledu zločin.

Zodpovědní by se přinejmenším měli omluvit, když už ne finančně odškodnit, všechny těžce zdravotně postižené za psychický útlak, kterého se na nich po dobu delší, než dvou let, zodpovědní dopustili. Národní radě osob se zdravotním postižením i samotným zdravotně postiženým jednotlivcům dalo opravdu hodně práce a psychického úsilí tuhle zbytečnost a nehoráznost zastavit. Premiér by též měl přehodnotit svůj výrok, že sKarta byl dobrý nápad. Nebyl a zasahování občanům do soukromí a ničit funkční systém nikdy nebude.

0 0
možnosti
HM

Dobrý den, dovolte mi uvést

na pravou míru některé nepřesné informace ve vašem příspěvku. Předně - nikdo

příjemce sociálních dávek nenutí zřizovat si standardní účet u České

spořitelny. Každému příjemci dávek je automaticky zřízen a veden (obojí

bezplatně) pouze technický účet k sKartě sloužící výhradně k výplatě

dávek. Z tohoto účtu je možné si každou přijatou dávku automaticky a bezplatně přeposlat na soukromý účet příjemce. Nedostáváme také žádné citlivé informace o životní situaci příjemců dávek, ty zůstávají na úřadech práce. Pracujeme pouze s údaji, které jsou nezbytné pro otevření technického účtu a vyrobení sKarty, a to pochopitelně v souladu se závaznými předpisy o ochraně osobních údajů a navíc vše podléhá zákonem definovanému bankovnímu tajemství. Držitelé sKarty navíc podepisují souhlas s poskytnutím těchto základních dat. Výplatu dávek v žádném případě nezdržujeme, naopak jsme povinni dávky odesílat na technické účty a případně dále na soukromé účty klientů okamžitě po jejich obdržení ze strany státu. Faktická doba připsání na soukromé účty příjemců závisí také na nastavení platebního styku přijímající banky. Vybrat hotovost z technického účtu lze v jakémkoli bankomatu (ve 1400 bankomatech ČS zdarma), handicapovaní pak nově mohou vybrat své dávky na spořitelní přepážce (opět bez poplatku). Helena Matuszná, tisková mluvčí České spořitelny

0 1
možnosti
JV

Problém je v tom, že Úřad práce vám poskytl naše údaje dříve, než jsem vůbec měli možnost podepsat ten souhlas.

0 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1615x
Jsem ohnivý kůň, blíženec v ascendentu býka.

www.ivanakalenska.cz

Seznam rubrik