Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Populistický blábol od někoho, kdo by rád k státnímu cecku a ví o tom kulový. Tato oblast (jak nejen já zde píši) by zrovna vůbec neměla být otázkou pro amatéry.

Nejsem jaderný inženýr, ale mám zkoušku z geofyziky....jedna z věcí, která mě překvapila, jak malý dosah mají radiační metody průzkumu. Horským masivem, potvorou, radiace prostupuje fakt dost těžko.;-) 

Uložení už deset metrů v masívu odstíní prakticky jakoukoli radioaktivitu, pokud hovoříme o 50 a více metrech, pak  JAKÉKOLI obavy jsou jen "bubákem ve sklepě".

Ale lidi jsou blbí, tak budou proti. Stejně jako u spalovny odpadu (moderní spalovny totiž díky pokročilé technologii prakticky prostředí vůbec neškodí!).....tam taky, ví prd, ale "ví", že je to katastrofa.Rv

Méně lidí jako vy, více odborníků (sám jím na jaderný odpad nejsem, ale díky technickému vzdělání si to uvědomuji a nedovolil bych si hodnotit vhodnost úložiště)

0 0
možnosti
VZ

Nezlobte se, ale zrovna v tomto případě, jakožto v problematice úzce odborné, je referendum nesmysl. Nikdo a nikdy to lidem, kteří nemají příslušné zpravidla vysokoškolské vzděláním, nevysvětlí tak, aby nějaký křikloun nemohl zase sít červíky pochybností. To nejde, prostě a jednoduše to nejde. Je to stejné jako kdybyste mezi běžnou veřejností chtěl dělat referendum o léčbě mozkových nádorů a pak podle toho chtěl řídit neurochirurgy. Poslali by Vás mezi dvě půlky a dlužno dodat, že vcelku právem.

2 0
možnosti
RK

Úložiště radioaktivního materiálu nechce za svým barákem nikdo. Okamžitě totiž klesne tržní hodnota jeho nemovitosti. Vysokoškolské vzdělání s tím nemá co dělat. To úložiště se musí nějak vybudovat a radioaktivní odpad do něj svážet.

0 0
možnosti
Foto

Milý pane Kadnere, bývalý poslanče VV. Zase jste jednou objevil Ameriku. Referendum v Lubenci na téma úložiště radioaktivního odpadu v Lubenci ANO/NE proběhlo už tuším v červnu 2012. Většina se tehdy vyslovila proti úložišti.

No ano, blíží se volby a mnozí se chtějí zviditelnit.

2 0
možnosti
  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1040x
Jmenuji se David Kádner a jsem starosta obce Nová Ves v Horách. V letech 2010 - 2013 jsem byl poslancem za Věci veřejné. V předčasných parlamentních volbách v roce 2013 jsem byl zvolen jako lídr kandidátky hnutí Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury v Ústeckém kraji.

Můžete mne sledovat:
www.davidkadner.cz
www.facebook.com/davidkadner.cz

Seznam rubrik