Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EH

I ty soudci se rozhodují podle svého užitku. Odsoudit nevinného = velký průšvih rozmázlý tiskem, a tak raději soudí jen ty, kde je čin jasný. Například pachatel se vymlouvá, že do domu zabloudil, protože byl opilý, a majitel ho praštil pohrabáčem. Je tady jeden viník sporný, ale ten s pohrabáčem je jasný, tak hurá ho odsoudit.

0 0
možnosti
PH

P32e17t31r 81H97á76l48a

4. 2. 2014 9:15

Celý problém je v tom, že naši soudci považují za normální krást, loupit a pod., a jakoby si snad ani nemysleli, že ti pachatelé jsou za to rozhodnutí zodpovědní. zodpovědní jsou ti, co se rozhodují, jak budou reagovat...

Proč to není naopak?

Argument "přece nezastřelíš někoho proto, že utíká s rourou od okapu" je úplně absurdní. Měl by znít "přece se nenechám zastřelit kvůli rouře od okapu".

3 0
možnosti

V tomto tématu platí, stokrát opakovaná lež se stane pravdou. Lidé jako autor se snaží vyvolat blbou náladu a snad tomu i sami věří. Pečlivě opakují, že sebeobrana je v Čechách problematická a špatně upravená. Věřím tomu, že díky mediální masáži tomu 80 % věří. Ale není to pravda.

Už jsem se ptal v podobných diskuzích hodněkrát. Byl mi zatím předložen JEDINÝ případ, který lze považovat za sporný. U zbytku buď nešlo o sebeobranu a nebo byl obránce osvobozen po odvolání. Pokud mě někdo chce rozporovat, budu jen rád. I člověk který nastražil kuši proti zlodějům, byl později po odvolání osvobozen (a toho bych já osobně neosvobozoval)

0 5
možnosti
PK

Autor je poslanec za Úsvit a ti mají šíření blbé nálady v popisu práce.

0 3
možnosti
PK

Je otázkou jestli ty 4/5 lidí vůbec ví jak je to v ČR upraveno v trestním zákoníku. A pokud jde o tu petici, jak si konkrétně představujete to rozšíření nutné obrany?

0 2
možnosti
Foto

upraveno je to solidně....problém je, že volnost, kterou zákon má (a tu volnost bych normálně nekritizoval) soudy ohýbají směrem od řádných občanů k neřádům.

Stejně jako v ČR nestačí volněji napsaná ústava, tak ani volněji napsaný zákon neslouží účelu.

Posuzoval bych výsledek ne text. Text umožňuje i výklad ve prospěch útočníka a ten drtivě převládá. Tudíž je třeba volnost zmenšit (bohužel). Vidíte jiné řešení? Teda kromě vzkazu, občané zdechněte, text je OK a na vaše životy smolí pes.;-)

8 0
možnosti
Foto

Nutná obrana § 29 odst. 1 odst. 2 trestního zákoníku zní: Čin jinak trestný, kterým někdo odvrací útok přímo hrozící nebo trvající útok na zájem chráněný trestním zákonem není trestný čin. Nejde o nutnou obranu, byla-li obrana zjevně nepřiměřená způsobu útoku. Co byste chtěl na tom změnit anebo upravit?  Policie a dojezdové časy. No to si vůbec neumím představit, jak by to šlo udělat. Pokud víte jak, tak podejte návrh a budete první ani komunisté na to nepřišli. To, že se ruší oddělení Policie ČR, rovněž není pravda. Naopak jejich zbytečně moc, státu jenom provoz budov stojí ohromné peníze. Naopak policisté by měli být soustředěny pokud možno do jedné budovy a to zejména v době, kdy mají auta,

0 0
možnosti
MS

Takže bydlím-li 20 minut cesty za městem na samotě u lesa a navštíví mne bez ohlášení cizinec se zbraní v ruce  nebo ho nachytám ve sklepě s mojí sekyrou v ruce. Co mám dělat?

0 0
možnosti
Foto

I65v45o 14C72i51l17i15c71h

3. 2. 2014 16:00

Naše stávající zákony o nutné obraně a krajní nouzi jsou dostačující (i když jsem samozřejmě tu snahu o Castle Doctrine podpořil), problém je v jejich aplikaci našimi soudy ;-€ Pokud by u nás platila CD (ostatně na Slovensku již platí), tak to u nás bude s našimi soudci a státními zástupci stejně k ničemu, jen holt budou ignorovat o jeden paragraf víc :-/

7 0
možnosti
MS

To je hodně zcestná úvaha.

0 3
možnosti
MC

KarmaR^. Čím více levicoví tím větší čuně. To už učili komunisté, že když si k vám někdo odskočí pouze pro zavařeninu máte mu přidat ještě pár vašich přebytků. Je tomu tak, že oni vyrábí tyto turisty (zloděje) a přitom si hrají na morální hrdiny. V podstatě jsou to pouze loupeživí pacholci s hesly falešného altruismu.

5 0
možnosti
Foto

Co byste od toho zjevu chtěli. Tak přesně si představuji člověka rozumu mdlého.

1 0
možnosti

Kádnere,jaké máte řešení ?

1 0
možnosti
RA

Hned po tom, co odpověděl, měl podat demisi, protože jeho funkce pozbyla smyslu..

5 0
možnosti
  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1040x
Jmenuji se David Kádner a jsem starosta obce Nová Ves v Horách. V letech 2010 - 2013 jsem byl poslancem za Věci veřejné. V předčasných parlamentních volbách v roce 2013 jsem byl zvolen jako lídr kandidátky hnutí Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury v Ústeckém kraji.

Můžete mne sledovat:
www.davidkadner.cz
www.facebook.com/davidkadner.cz

Seznam rubrik