Děkujeme za pochopení.
žepré
Určitě byly chutný
a voňavý, vlastně sóhlasím prakticky bez výhrady aji s tím, že se uvaří z toho, co je - když má člověk grif, tak se mu to povede! Ovšem jak jsem to tak pročítal, připadlo mně, že bych se s tím (rostlinným) tukem pěkně držel zpátky... Nojo, a jsme zase u paradoxu: I když by měl člověk chuť na lehký jídlo, chce, aby pěkně vonělo a naplnilo hubu plnó chuťó. No a protože (soráč, chemik...) ty aromatický a chuťový látky só rozpustný z drtivé většiny v tuku, tak je příliš dietní jídlo prostě bez chuti. Dá se na tuto zákonitost ovšem dost vyzrát, konkrétně u slanéch koláčů alias pic. Udělá se sice chutný, kynutý těsto, ale chudý - když tak se lžičkó oliváče. Až na to se dává to "výživný", pěkně se vším všudy, a stačí vrstvička - prostě aby to vonělo a chutnalo a nebylo kalorickou bombou. (Je potřeba to dneska hlídat, když už na skoro každó fyzickó hoknu je mašinka...)
vilemina
Re: Určitě byly chutný
Myslím, že kynuté "chudé" ztvrdne ihned - jako pizza, po pár hodinách je to nejedlé...tavrohové těsto je poživatelné 2-3 dny.
S ideální dietou si neví rady nikdo, jsou to často protichůdná doporučení. Neexistuje jednoznačně přijaté doporučení ani v nejodbornějších kruzích, natož ve všelidové debatě:)
Když se množství tuku drasticky omezí, nedá se to jíst. Někdy zkouším, co těsto snese :) Musí se opatrně.
Podstatou jídla je dodávat výživu - takže nekalorická dieta je vlastně logicky nesmysl, "oblečená svlečená".
Víc vyřešíte tím ostatním, zeleninou, co si k tomu dáte, čím to obložíte (ne uzeninami), nápoji, jaký je pohyb atd.
D66
Koláče
...vypadají krásně, skoro na mě voní z obrazovky! Já dělám cibulový se zakysanou smetanou, ale z kynutého těsta, a přiznám se, že bych z tvarohu měla trochu strach, že se těsto "zdrcne"...
vilemina
Re: Koláče
Kdepak, to vůbec - je to pevnější těsto než na třeba tvarožník, myslím, že zdrcnout se v něm nemá co :)
Odzkoušeno s různými tvarohy i tuky, v pohodě.
- Počet článků 84
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 1143x