Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TT

žepré

30. 5. 2012 2:27
Určitě byly chutný

a voňavý, vlastně sóhlasím prakticky bez výhrady aji s tím, že se uvaří z toho, co je - když má člověk grif, tak se mu to povede! Ovšem jak jsem to tak pročítal, připadlo mně, že bych se s tím (rostlinným) tukem pěkně držel zpátky... Nojo, a jsme zase u paradoxu: I když by měl člověk chuť na lehký jídlo, chce, aby pěkně vonělo a naplnilo hubu plnó chuťó. No a protože (soráč, chemik...) ty aromatický a chuťový látky só rozpustný z drtivé většiny v tuku, tak je příliš dietní jídlo prostě bez chuti. Dá se na tuto zákonitost ovšem dost vyzrát, konkrétně u slanéch koláčů alias pic. Udělá se sice chutný, kynutý těsto, ale chudý - když tak se lžičkó oliváče. Až na to se dává to "výživný", pěkně se vším všudy, a stačí vrstvička - prostě aby to vonělo a chutnalo a nebylo kalorickou bombou. (Je potřeba to dneska hlídat, když už na skoro každó fyzickó hoknu je mašinka...)

0 0
možnosti
JK

vilemina

30. 5. 2012 10:06
Re: Určitě byly chutný

Myslím, že kynuté "chudé" ztvrdne ihned - jako pizza, po pár hodinách je to nejedlé...tavrohové těsto je poživatelné 2-3 dny.

S ideální dietou si neví rady nikdo, jsou to často protichůdná doporučení. Neexistuje jednoznačně  přijaté doporučení  ani v nejodbornějších kruzích, natož ve všelidové debatě:)

Když se množství tuku drasticky omezí, nedá se to jíst. Někdy zkouším, co těsto snese :)  Musí se opatrně.

Podstatou jídla je dodávat výživu - takže nekalorická dieta je vlastně logicky nesmysl, "oblečená svlečená".

Víc vyřešíte tím ostatním, zeleninou, co si k tomu dáte, čím to obložíte (ne uzeninami), nápoji, jaký je pohyb atd.

0 0
možnosti
DM

D66

29. 5. 2012 9:11
Koláče

...vypadají krásně, skoro na mě voní z obrazovky;-)! Já dělám cibulový se zakysanou smetanou, ale z kynutého těsta, a přiznám se, že bych  z tvarohu měla trochu strach, že se těsto "zdrcne"...

0 0
možnosti
JK

vilemina

29. 5. 2012 10:34
Re: Koláče

Kdepak, to vůbec - je to pevnější těsto než na třeba tvarožník, myslím, že zdrcnout se v něm nemá co :)

Odzkoušeno s různými tvarohy i tuky, v pohodě.

0 0
možnosti
  • Počet článků 84
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1143x
Vilemína, foodblogerka a autorka (Cukr na nitku, Zatracené kyselo).

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky