Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

mamina2

29. 6. 2012 9:28
Já teda koukám

Jak někdo objevil, že není problém vařit normální polívky a dokonce i bez dochucovadel;-D

0 0
možnosti

markyz.Gero

29. 6. 2012 9:53
Re: Já teda koukám

no pokud si přečtete diskuzi tak zjistíte že pro mnohé je to problém

0 0
možnosti

xena123

28. 6. 2012 15:20
no mě už teda stačí, když se musí loupat cibule

a dokonale mne to odradí.

Ale jednou jsem měla záchvat a vařila tu dýňovou polévku. Byla výborná, což o to. Ale dalo to spoustu práce, než jsem tu dýni oloupala a nakrájela a ještě jsem se při tom řízla. Nikdy více.

0 0
možnosti

vilemina

28. 6. 2012 16:10
Re: no mě už teda stačí, když se musí loupat cibule

Když se něco dělá poprvé, nemusí to dopadnout dobře:

cibule do polévek se většinou dává celá, často lze i se slupkou.

Dýně hokkaido se neloupe, ale jen pokrájená (a vydlabaná)  uvaří nebo upeče a rozmixuje :-)

0 0
možnosti

Anselm

28. 6. 2012 13:22
Masový vývar od RIK

- bloger Richard Kába tady na idnes před časem popsal svůj způsob přípravy masového vývaru, nahlídněte:

http://kaba.blog.idnes.cz/c/154773/RAG-Naporcujeme-si-kuratko-a-udelame-opravdovy-domaci-vyvar.html

Prakticky stejný jako vy, ale zaujaly mně tehdy tyhle dva detaily:

- spolu s masnými surovinami peče v troubě i zeleninu a to poměrně dlouho

-  cibuli ani česnek neloupe, dává je tam i se slupkou

0 0
možnosti

kočka

28. 6. 2012 10:49
Přijdu v 19.00 domu a mám hlad!

A budu si vařit hodinu polévku ... to jo!

2 0
možnosti

kulička-v-trávě

28. 6. 2012 11:47
Re: Přijdu v 19.00 domu a mám hlad!

Proč hned vařit? Stačí vyndat z lednice a ohřát;-)

1 0
možnosti

Maryša Šárecká

28. 6. 2012 10:37
Klasika

Bramboračka, zelňačka... doba přípravy cca půl hodiny a je to celé jídlo - pro ty, co neradi éčka a půlhodina je maximum, které chtějí věnovat přípravě jídla (jako já třeba).

2 0
možnosti

.Camino

28. 6. 2012 18:20
Re: Klasika

A kdyz tam jeste pridate konzervu kokosoveho mleka a curry koreni, mate exotickou polevku;-)

0 0
možnosti

dp11

28. 6. 2012 10:25
Máme výhodu,

vaříme naší psici, je dost žravá, různých vývarů je dostatek. pak už stačí jen něco přihodit - nudle, zeleninu, houby, brambory,všechno co najdete doma v ledenici, ve špajzu a na zahrádce ( truhlíku za oknem ) a je polívka. Pytlíkovou bych už dneska asi nepozřela.

1 0
možnosti

Roman37c

28. 6. 2012 10:24
Mám dotaz.

Odkud máte zeleninu a maso? Já jen že takový rajče který má v únoru barvu jak prapor SSSR a zvládlo cestu přes celou Evropu, na tom nejspíš nebude o moc líp než polívka z pytlíku. :-)

0 0
možnosti

čirokéz

28. 6. 2012 12:00
Re: Mám dotaz.

V únoru bych zkusil bramboračku

0 0
možnosti
  • Počet článků 84
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1143x
Vilemína, foodblogerka a autorka (Cukr na nitku, Zatracené kyselo).

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky