Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V zásadě bych proti DPH nebyl kdyby:

- byla rozumně stanovena její výše

- nedělaly se v ní vyjímky

Pak, by tato daň byla jednoduše vypočitatelná a odvíjela se především od míry spotřeby. Jenže tak to bohužel není...

0 0
možnosti
PB

Dal jsem karmu za osvětu.

Ovšem daň z obratu? To jako že obkladač, který pracuje celý rok s materiálem ve statisícových hodnotách zaplatí z toho všeho daň z protočky? A masér, který používá jen olejíček, ten taky tak?

1 0
možnosti
Foto

Pane Burian jde i o to jaká by ta daň byla. Mám za to , ze by ta daň jistě zabránila tzv. karuselovym podvodům , kdy možná jejich hodnota je nad všechny obkladace v Česku:-)

0 0
možnosti
JS

Hlavně, že jsme slyšeli ty pohádky (na Slovensku se říká hezky: rozprávky starej mamy) o zjednodušení daňového systému. Tohle je - jak vidět - jeden z těch kroků.

0 0
možnosti
MP

zapoměl jste zmínit ještě DPH NA VSTUPU, o kter ési ponížíte DPH na výstupu... Utržíte li 100 Kč potom vy utržíte 82.64 Kč, zbytek 17.36 je daň .. Jestliže jste zboží koupil za 50 korun od plátce, on obdržel jen 41.32 Kč a Vy jste zaplatil DPH na vstupu 8.67... TU SI ODEČTETE od vaší daně na výstupu tey finančáku zaplatíte 8.69 Kč

jinými slovy, vy odvedete 21 procent, ale půlku z ní DODAVATELI a půlku FINANCAKU.

DPH funguje tak,m že ji platíte tím víc, čím víc hodnoty Vaší výrobou přidáte. Takže jinými slovy, čím sofistikovanější Vaše výrobky jsou ,čím víc je v nich práce, umu atd a čím více vstupní suroviny zhodnotí, tím více platíte.

0 0
možnosti
Foto

Pane Prášek mate jistě matematicky pravdu .Ja mám pravdu v tom, ze je to daň a tedy ji stát dostane a je jedno od koho. Je i forma této daně přenesena , tedy platí poslední . Vždy ji pak ale platí zákazník a podnikatel j jejím administrátorem .

0 0
možnosti
  • Počet článků 324
  • Celková karma 22,34
  • Průměrná čtenost 1241x
už spíše starší (60) olomoučák , který poznal, že není lehké zůstat svůj :-)

Seznam rubrik