Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je jedno komu to v Olomouci hodíte - tam vždy o všem rozhodoval a rozhodovat bude i dál Major !

;-)

0 0
možnosti
Foto

Já k volbám nejdu, já je nepotřebuji, politici potřebují, abych je volila, ale nic mi za to nenabízejí. A stěžovat si s dovolením budu dál, protože si nestěžuji na to, co dělají špatně, stěžuji si na to, že toho dělají příliš.

1 0
možnosti

Tak zrovna na tom volebním místě které popisujete je velká změna potřeba jako sůl, poněvadž modroptáčníci s černo... už se na té radnici drží jako klíšťata dvacet let.

2 0
možnosti

Níže to pan P. Jeřábek napsal naprosto přesně.

Platí obecně, že ve zkaženém systému se povolebním vystřídáním korytářů u koryt opravdu NIC podstatného nezmění.

Pokud člověk dlouhodobě pozoruje politické dění u nás, nemůže si nevšimnout, že tzv. koalice a opozice v podstatě jednou jsou. Zřetelně to mohl každý vidět např. při covidu, kdy tehdejší tzv. opozice kromě bezzubé kritiky vládních opatření vlastně tiše kroky tehdejší vlády podporovala, byť ona vláda porušovala jeden zákon za druhým. Po svém nástupu do vlády pak bývalá opozice, dnešní koalice, pokračovala a pokračuje v tom, co dělala vláda předchozí.

Takže ve Sněmovně jsou sice zastoupeny různé politické strany, ale ve skutečnosti nejde o nic jiného něžli o staronovou Národní frontu a o boj o moc pro moc.

Kdysi někdo napsal, že každá demokracie vede postupně k diktatuře. A historie to jednoznačně potvrzuje.

2 0
možnosti

A řešení? Všeobecné skuhrání nic neřeší, jen destruuje.

1 0
možnosti

Po delší době tam půjdu, překonám svůj odpor a určitě nebudu volit velké strany. Žádný gynekolog, ba ani Nacher.

2 2
možnosti
Foto

Tak v komunálních volbách se volí opravdu jinak než v parlamentních.

1 0
možnosti

Od komunálních voleb, si slibuji hodně. Starostové měst a obcí konečně rozhodnou. Nějaký chodník s osvětlením - před mým barákem? Na ten kašlu. Čekám, jaké stanoví ceny plynu a ropy. Z jakého svazku vystoupíme a kam vstoupíme. Podobně, s kým uzavřeme mír a komu vyhlásíme válku ... :-)

1 0
možnosti
Foto

"Půjdu volit, abych jim do toho hodil vidle" to je hodně negativní a podivný přístup. Představa, že představitelé všech zavedených stran jsou profláknutí a že je proto třeba volit někoho úplně nového, je i hodně naivní. To se nejspíše brzo dočkáte dalšího zklamání.

2 0
možnosti
Foto

O83t79o 55K70a72d52ě52r72k83a

20. 9. 2022 15:58

Nemusíte volit nikoho nového . Můžete volit někoho koho znáte a víte, že nepodlehne nátlaku centrály aby se třeba kvůli postu spojil s čertem a ďáblem.

1 0
možnosti
Foto

"když nepůjdete, tak pak nemáte nárok na to nadávání"

To je váš názor (a jsem si vědom, že ho má spousta lidí), což neznamená, že to nutně musí být pravda. Je to pouze jedna z interpretací a zrovna třeba já s ní nesouhlasím.

Osobně se v tomhle případě orientuji podle jednoduché logické sekvence:

1) Aby volby měly smysl (ten, který je jim oficiálně přisuzován), musejí nejprve splňovat jednu elementární podmínku: musejí být součástí demokratického systému.

2) U nás ale ve skutečné demokracii nežijeme, leda tak v papírové. Jak nazveme to, v čem doopravdy žijeme, už je podružné. Někdo tomu říká plutokracie, někdo feudalismus, někdo ještě hůře, na tom už tak nesejde – ale demokracie to není.

3) Vzhledem k výše uvedenému mají tedy volby ve skutečnosti význam v podstatě kontraproduktivní a pouze nás uchovávají v iluzi, že se takto může něco změnit (že se toho za třicet let příliš nezměnilo a z hlediska korupcí a mafií prorostlé struktury a neexistující svobodné žurnalistiky atd. to tu jde od desíti k pěti, to zjevně většině lidí nevadí). Takovéto volby stávající podvodný systém pouze podporují.

4) No a vzhledem k tomu, že pokud s něčím nesouhlasím, nemůžu to pak přece podporovat tím, že bych se toho účastnil (čili kázat vodu, a pít víno). A v takovém případě mi prostě logicky vyplývá k těm volbám nechodit.

5 2
možnosti
Foto

Poznámka 1: Jednou jsem udělal výjimku. Popsal jsem ji v blogu "Já snad i půjdu k volbám... až se za to trochu stydím".

Více k tématu např. v blozích "Proč nechodím k volbám" a "Jak vrátit skutečnou demokracii".

Poznámka 2: Co by se pak ale stalo, říkáte si? Inu, zaprvé by si vládnoucí zkorumpovaná garnitura začala více a více uvědomovat, že jim na ty jejich staronové finty skáče čím dál méně lidí a že se blíží průšvih. A jednak by to jistě zamíchalo onou smrdutou stojatou vodou zdejšího rybníčku a všimly by si toho mladší generace, z nichž by začaly vyvstávat nadějné postavy s novými nápady, jakožto protiklad stávajících starých, toxických dinosaurů.

Svůj názor vám nenutím, ale jistě není od věci podívat se občas na svět z jiného úhlu pohledu. Alespoň pro rozumného člověka, který se chce považovat za objektivního.

Hezký den.

2 1
možnosti
Foto

J97o39s74e91f 81B84á74r63t70a

20. 9. 2022 12:18

Důležitá je vysoká účast a hlavně v senátních volbách, ať se hlas lidu projeví.

3 0
možnosti

Také doufám, že se hlas lidu projeví a neschopní lemplové a populisté z SPD dostanou za vyučenou.

2 0
možnosti
  • Počet článků 322
  • Celková karma 23,18
  • Průměrná čtenost 1278x
už spíše starší (60) olomoučák , který poznal, že není lehké zůstat svůj :-)

Seznam rubrik