Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Politici to nemohou říct naplno. Vyšší minimální mzda je namířena proti těm podnikatelům, kteří platí zaměstnancům minimum a zbytek proplácí bokem aby ušetřili na pojistném. Stejně jako opatření u nemocenské řešily podnikatele, kteří posílali zaměstnance na úkor pojišťoven marodit, když pro ně neměli práci.

0 1
možnosti
PK

P98a73v22e66l 74K83u98r87a21l

17. 3. 2013 11:46

Výsledek je ten že prostě se holt to že člověk nemůže poslat nenemocného marodit je ten že nemocného nechá pracovat... a pokud si moc vyskakuje s papíry čase ho nahradí za někoho kdo si tak vyskakovat nebude a do práce přijde i s teplotou 39.

0 0
možnosti
Foto

To jsou jednoduché počty - jestliže nemáte na to, abyste se uživil a zaplatil řádně daně, tak nepodnikejte. To je vše, co Vám chtěl p.Mládek říci.

1 4
možnosti
PK

Tak to říká... hlavně nebude nikoho zaměsnávat protože ten zaměsnanech aby pokryl alespoň své náklady na mzdy a odvody by musel přinést peníze alespoň 400kč/hodina jenom vlastní prací.

(tzn aby se zaplatila např pokladní v supermarketu musela by za každou jednu hodinu své práce pouze sama přebrat zboží na kterém daná pobočkat trhne 400 korun... to ještě do toho není započítáno svícení, další lidi co to dávají do fochů.)

Oni ti lidi podnikat přestanou, a přestanou i zaměsnávat. A to bude teprv legrace pro vládu.

1 1
možnosti
Foto

Pan Mládek nic neutrácí, není předsedou vlády, jeho slovo má stejnou váhu jako Vaše či moje, obraťte se stížnostmi na Kalouska a Nečase.

1 4
možnosti
JK

A nejde tu spíše o Mládkův postoj a názory na nemalou skupinu lidí. Už teď projídá tisíce, které jim do stranické pokladny nasypali i ti "příživníci".

1 2
možnosti
VH

Ta matematika je úplně jinak:   Po zvednutí minimální mzdy se   n u t n ě   zvednou všechny platy.   Jen blbec si může myslet (a jen superdarebácký politik se tvářit), že se zvedne jen minimální mzda.

   Pokud má (řekněme) uklizečka onu minimální mzdu, má její nejbližší nadřízená (třeba parťačka)  o pět stovek víc. A ten rozdíl bude nutno ponechat. A takto můžeme postupovat na vyšší místa. Možná se to nedotkne platů nejvyšších, ale ostatní platy by vzrostly (prakticky ve stejném poměru, jako minimální mzda).  Důsledek: pádivá inflace.

   Nejhorší ministr financí ČR Sobotka možná tato hesla hlásá z nekonečné hlouposti. Pan Mládek z absolutního darebáctví. Jemu je přece jedno kolik podniků padne, kolik úspor důchodců se znehodnotí. Je potřeba být zvoleni a u vesla.

5 0
možnosti
Foto

Můžete mi vysvětlit jak to dělají Němci, kteří mají tak minimálně čtyřnásobně dražší pracovní sílu? Ono je to o schopnosti zaměstnavatale dobře a efektivně zorganizovat práci svým podřízeným.

1 2
možnosti
  • Počet článků 324
  • Celková karma 24,79
  • Průměrná čtenost 1241x
už spíše starší (60) olomoučák , který poznal, že není lehké zůstat svůj :-)

Seznam rubrik