Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nikdo Vám nebrání snížit Vašim zaměstnancům mzdy tak, aby to vyšlo neutrálně. Nebo přestaňte podnikat, Vaše místo na trhu zaujme někdo jiný, kdo si to umí lépe ošéfovat.

3 2
možnosti
Foto

... Co si umi osefovat,poslaneckou snemovnu? A vy si opravdu myslite,ze urednici dnes nechodi po podnikatelici a nezjistuji,jestli dacate lidem dost penez,zacnete podnilkat...

0 3
možnosti
Foto

Zcela vám chybí makroekonomický pohled. Zkracování pracovní doby je celkem nutnou reakcí na vývoj produktivity. Zkrácení pracovní doby bylo např. v 19.st nařízeno na polovinu (z 16 na 8 hod). V důsledku prům. revoluce natolik vzrostla produktivita, že byla kritická nezaměstnanost. Protestující museli rozhánět střelbou. Ruský car měl podobné názory jako Vy a jak dopadl? Ve dvacátém století byly v sedmdesátých letech zavedeny volné soboty (zkrácení pracovní doby o 16%). Postupně byly zaváděny svátky (zejména na západě, kde rostla produktivita rychleji než u nás). Zkracování (a vždy je to na základě tlaku veřejnosti) pracovní doby bude nutně pokračovat. Kdo se tomu brání destabilizuje společnost (roste nezaměstnanost a neprodejná nadprodukce. Dnes je problém, že lidé pracují příliš mnoho, všeho je přebytek a nemá to kdo kupovat (což je právě důsledek nepřízpůsobení společnosti stavu produktivity).

4 0
možnosti
ZS

Pokud je pro stát výhodnější, aby zaměstnanec nepracoval, tak ať mu to nicnedělání zaplatí. Netuším, proč bych měl svému zaměstnanci platit za to, že je pro stát výhodnější, aby seděl doma. Respektuji víkendy, státní svátky atd.. Ale že zrovna v kalendáři vyjde státní svátek na víkend ? No a co ? To změníme kalendář podle toho, co si vymyslí nějaký poslanec ?

2 4
možnosti
ZS

Naprostý souhlas. Poslanci si zřejmě myslí, že když ONI světí zelený čtvrtek, Velký pátek a samozřejmě svátky následující, že to tak funguje všude. U nich je to vlastně záslužný čin, protože čím méně dnů se na svém pracovišti nacházejí, tím méně nesmyslů vznikne. A aby pozice zákonodárce byla funkcí nehonorovanou, na to pozor, to bychom se vrátili před rok 1989 ;-). Tenkrát měli všichni své zaměstnání a jen si na pár dnů odskočili do Prahy zaúřadovat. Dostali diety a tím to končilo. Dnes si stejně řídí své firmy, jsou v dozorčích a jiných radách, stíhají být starosty a nevímcoještě. Mají kanceláře ve svých obvodech, z "poslaneckého mobilu" jistě telefonují jen ve služebních záležitostech, poslanecké notebooky určitě využívají jen pro záležitosti zákonodárce, mají služební auta i dopravu zdarma, asistenty atd.. Upřímně řečeno, nevím, kolik by jich tam zůstalo, kdyby to byla jen čestná funkce a jinak by se museli život prací.;-)

2 1
možnosti
AK

Taky jsem to četla v némém úžasu. Už si začínám myslet néco o dutých hlavách8-o

4 0
možnosti