Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

7. 6. 2012 11:32
ten vzdělávací systém je skutečně špatný

A měl by se kompletně přepracovat.Jedním z dílčích kroků na postupné zlepšování měly být právě státní maturity.Už to bylo riziko,že nakonzervují současný stav výuky na další desetiletí-a ten nepůjde,právě s ohledem na již pevná kritéria státních maturit,změnit.

Stalo se něco mnohem horšího,Cermat během těch 10 let nevytvořil nic,a až pod hrozbou startu státních maturit urychleně splácal nedostatečně připravené a neověřené testy,a teprve na maturantech si ověřuje jejich pedagogickou správnost dokonce zpětně mění jejich hodnocení.Což je další rána do vazu jakéhokoliv kvalitního systému vzdělávání.

Co se vlastně mají studenti na střední škole učit?To se dozvědí až po ukončení té školy,podle toho jaké Cermat na ten rok vymyslí testy.Podle čeho budou jejich znalosti u maturity hodnoceny?To si Cermat určí až následně podle celkových výsledků a pak bude jejich známky zpětně "harmonizovat. Nebo taky ne,podle toho jak silně budou křičett" A pak jako profesor zkuste ty studenty na SŠ něco učit

0 0
možnosti
AA

Saša

7. 6. 2012 9:51
Cermat neexistuje.

Marně jsem hledal v rejstříku právnických osob něco, co by mělo název Cermat nebo název, který by se dal zkrátit do zkratkového slova Cermat.

Ve skutečnosti asi jde o státní příspěvkovou organizaci Centrum pro zjišťování výsledků vzdělávání IČO 72029455. Ovšem tato příspěvková organizace nemůže užívat nikde neregistrovaný název Cermat - to je klamání veřejnosti, je to lživý postup jako postupují někteří podvodníci, lákající lidi na uzavření všelikých obchodů s neexistující firmou.

Jestliže tato příspěvková organizace lže o svém názvu, tak lže i ve všem ostatním.

0 0
možnosti
ZZ

Sidonie_11

7. 6. 2012 11:27
Re: Cermat neexistuje.

Stačilo by se podívat na stránky CERMATu (http://www.cermat.cz/) - mají to hned v nadpise, že se jedná o Centrum pro zjišťování výsledků vzdělávání.

A proč by nemohli používat pro mediální účely (ve smlouvách jistě mají plný název) tu zkratku? Pokud ji nemá zaregistrovanou někdo jiný a snad každý ví, o co se jedná, když se řekne CERMAT, tak to NENÍ klamání veřejnosti!

0 0
možnosti
P

Pavel227

7. 6. 2012 9:30
Souhlasím

Napsal jste to dost dobře. Cermat navrhuji zcela zreorganizovat, protože jejich kiksy jsou neuvěřitelné. A jak píšete a já drobně rozvíjím - člověk si myslí, že těm katastrofálním pochybením je už konečně konec a ono ne, oni je celkem v brzku a v pohodě dokáží sebevědomně ještě trumfnout. Je mi z toho dost nanic, lituju studenty a jejich rodiče. Chce se mi říci, že i školství odráží ten neskutečný binec, co u nás skoro ve všem je. A něco o tom vím, ale nepovím.

0 0
možnosti
  • Počet článků 324
  • Celková karma 24,79
  • Průměrná čtenost 1241x
už spíše starší (60) olomoučák , který poznal, že není lehké zůstat svůj :-)

Seznam rubrik