Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KV

Pazdrát

13. 9. 2012 8:27
Nějak to nechápu

Můžete mi vysvětlit, jak byli důchodci "křápnuti"? On jim někdo něco bere (tak bych si vysvětloval výraz "křápnuti"). Moje maminka důchodkyně má životní úroveň, jako důchodci v historii lidstva nikdy neměli. Dost často vypráví o své mamince či babičce a pořád nechápe ty chytrolíny z KSČSSD, o com jim jde. Pořád jí vysvětluji, že jim jde pouze o hlasy voličů, že o ty důchodce jim vlastně vůbec nejde. Jasně, nikdy už na tom nebude důchodce tak, jako když byl mladý, zdravý . . . to holt někteří mudrcové trávící většinu času u PC nechtějí pochopit a stále dokola budou honit karmu svým demagogickým tlacháním.

PS: Byl-li jste vychován k úctě svých rodičů, dokažte to tím, že místo vysedávání u klávesnice pro ně uděláte něco užitečnějšího.

6 0
možnosti
OK

crazyoto

13. 9. 2012 13:14
Re: Nějak to nechápu

Já bych zase potřěboval vysvětlit pojem "honit karmu". Na přesné vysvětlení vaší přezdívky jsem se díval do slovníku a vysvětlení tam mi stačí.

Jinak pokud Vám nějak vadí způsob hodnocení článků na blogu, tak to bude myslím dobré se obrátit na provozovatele webu a probrat to s ním a ne se mnou.

A nakonec rada pro uklidnění - nečtěte blog a budete zcela ušetřen traumat s tím spojených.

A ke slovu "křápnutí" Vám dám příměr v tom smyslu, že buď je sklenice z pola vylitá nepo z pola nalitá:-)

0 0
možnosti
K

klobouk.emanuel

12. 9. 2012 19:33
Chtěl bych vidět ty bojovníky

za to, že se každý má postarat sám o sebe, až u nich nastane důchodový věk. A generace jejich vnuků jim bude neustále předhazovat, že jsou na obtíž...

1 0
možnosti
D

Dark5

12. 9. 2012 23:47
Re: Chtěl bych vidět ty bojovníky

Urcita solidarita je nutna, ale zase to nesmi prekrocit jistou mez. Nemam problem platit odvody na prubezny duchodovy system, ale ocekavam, ze az pujdu do duchodu ja, tak dostanu alespon slusny duchod odpovidajici mym odvodum. Bohuzel i pres lehce nadprumerne odvody me ceka duchod na hranici bidy, protoze dostanu tak mozna polovinu toho, co do systemu odavadim. To uz je znacne demotivacni a samozrejme to vede k uvaham, jak se z takto extremne nevyhodneho systemu vyvleknout a postarat se sam.

A dalsim problemem jsou lide, kteri ze socialniho systemu berou, ale nikdy do nej nic neodvadeli ani o to nemeli vetsi snahu a tech neni vubec malo, to je pak parazitismus.

0 0
možnosti
JP

johnpeters

12. 9. 2012 19:33
Zjistěte si,

kolik je v ČR důchodců.To je nějaká kupní síla! Tuto oslabit mohou pouze lidé,kteří nemají o kšeftu ani ponětí!! Servus.Rv[>-]

0 0
možnosti
A

anncz

12. 9. 2012 23:49
Re: Zjistěte si,

vsak ji posilni, ale z vlastni kapsy

0 0
možnosti
JS

letecmig

12. 9. 2012 10:12
Duchodci

podivejme se na to z druhe strany

Je krize, spousta lidi v produktivnim veku prisla o praci, ostatni zamestnani se musi spokojit s nulovym nebo zapornym rustem mezd.

Proc by meli mit duchodci "narok" na vetsi rust prijmu nez vetsina produktivni populace z jejichz dani se ty duchody vyplaci?

Navic, je myslim vseobecne znamo ze dnesni duchodci jsou na tom mnohem lepe nez budou lidi co jsou dnes v produktivnim veku az ONI budou v duchodu.

 Vzhledem k demografikemu vyvoji, statnim dluhum atd. bude pomer prumerne mzdy k vyplacenym duchodum mnohem nizsi nez je ted.

3 0
možnosti
K

klobouk.emanuel

12. 9. 2012 19:07
Re: Duchodci

Co dovede s lidmi udělat závist...

0 0
možnosti
ZC

Zefram Cochrane

11. 9. 2012 21:02
dost rychle nám zmizelo z TOP 5 KONOPÍ

Byly zde 2 blogy na téma nesmyslnost politiky a ceny léčebného konopí a nemožnosti samopěstování alespoň pro nemocné (ti si ho budou muset kupovat za 1200/cca 5g).

Hmm nejsem žádný milovník konspiračních teorií, ale nevydržely (přes skvělou karmu) v TOP5 zas moc dlouho oproti jiným, méně horkým tématům.

Omlouvám se za své zamyšlení mimo téma tohoto blogu. I tento blog je skvělý a dal jsem mu karmu, jen se možná nedotýká horkých zájmů někoho, kdo už si plánuje v tom vejvaru z legálního dealerství konopí omočit sosáček.

3 0
možnosti
OK

crazyoto

12. 9. 2012 17:17
Re: dost rychle nám zmizelo z TOP 5 KONOPÍ

;-)ke konopí mám já v archivu :-) http://kaderka.blog.idnes.cz/c/207835/Ospelov-a-konopi-prokurator-zatopi.html , je to rok a stále aktuální s smutné současně

0 0
možnosti
M

martin_abc

11. 9. 2012 20:36
Ach jo!

Pokud se nepracuje - nejsou penize. Nejsou penize - nejsou velke duchody. Nejsou velke duchody - je ohen na strese. A vite, kde je ten problem? Oni jsou dva.

1) politicky problem - politik to nejak ukradne (je jedno jak)

2) socialni problem. Premyslejte, co vychazi z vasich ust...

Kolikrat reknete za den "ten si to nakradnul, to jinak neni mozny"? Kolikrat reknete "no jo, soused se ma dobre, jiste tvrde maka nebo makal"?

Nekteri chodi pracovat treba 13 hodin denne, jsou to ruzni zivnostnici a podnikatele. Nekteri mohou mit treba ty 150 000,- platy. Oni chodi do prace 13 hodin, aby tech 150 000,- meli, aby treba svym rodicum mohli dat 10 000,- a VY JIM TO CHCETE BRAT? Proc proboha? Omlouvam se, ale tohle je socializmus ve forme, jaky tu byl 40 let. Hnus, hnus, hnus. Tohle se samozrejme netyka jen penzistu, to se tyka VSECH! Premyslejte vsichni, jak se chovate.

2 0
možnosti
KB

Karel2002

11. 9. 2012 19:51
Důchodci a invalidé prohráli volby v květnu 2010

dostali pouze 82 mandátů oproti 118 mandátům jejich odpůrců. To jsou jasná čísla a jednalo se o naprosto férové a demokratické volby s předcházejíci mnoha měsíční naprosto vyčerpávající diskusí. Ten kdo prohraje, musí zaplatit. Tak nechápu o čem tady diskutujete. Ať důchodci počkají na příští volby v červnu 2014 a pak se uvidí, jestli konečně uspějí.

0 0
možnosti
OK

crazyoto

12. 9. 2012 17:18
Re: Důchodci a invalidé prohráli volby v květnu 2010

a co je v tomto úspěch?

0 0
možnosti
MH

marty74

11. 9. 2012 17:58
co se vybere, to se musí vyplatit a dál nezadlužovat děti

Prostě co se vybere, to se vyplatí a basta. Nezadlužovat děti dnešních pracujících jen proto, že nynější důchodci mají na důstojný důchod právo ! Škoda je, že za dřívějších ministrů, kdy se na důchody vybralo více než se vyplatilo se rozdílem sanoval rozpočet - došlo tak k porušení tohoto jinak velmi jednoduchého pravidla...

Můžete lamentovat, že se rozkradly miliardy a teď není na důchody, ale to není ani na jiné položky státního rozpočtu. Každý by měl začít u sebe - například poctivým přiznání a zdaněním všech svých příjmů. Kolik známe podnikatelů co oficiálně vykazují minimální zisk ale zcela jistě příjmy mají vyšší ? Kolik lidí zatají příjem z podnájmu ?? Kolik stavebních firem udělá zakázku na černo, bez DPH ?

Co s tím ? - občanskou neposlušnost !!! Ala Ku-Klux klan - aplikovanou na všechny škodiče morálky.

Že se Vám to zdá ujeté ? No tak dobře, ale pak se nedivte, že příjmy lidí závislých na státu se budou propadat a naše děti čím dál víc zadlužovat...

2 0
možnosti
MZ

raicafu

11. 9. 2012 13:43
Nesouhlasím

S autorem článku nesouhlasím. Chápu, že je to pro důchodce nepříjemné,ale zátěž důchodů na státní rozpočet je značná, tak i v tomto směru je nutno šetřit. Názor, že se někde ušetří 1 nebo 2 miliardy je z hlediska důchodů bezvýznamná.

4 0
možnosti
OK

crazyoto

11. 9. 2012 14:26
Re: Nesouhlasím

... Zatez zbytecnych ve statnich sluzbach je vetsi...

2 0
možnosti
MM

milamac

10. 9. 2012 19:55
DOKONALE BLOGU ROZUMÍM

Autor nám blogem říká:

Je mi jedno, že je celá Evropa v krizi

Já jsem se měl zatím dobře, tak proč bych se jako důchodce měl uskromňovat

Je mi jedno, že se uskromňují ostatní

7 0
možnosti
K

klobouk.emanuel

10. 9. 2012 21:52
Re: DOKONALE BLOGU ROZUMÍM

Jo krize, to je takové univerzální zaklínadlo. A ještě jsi zapomněl, že Řecko. Ale dokud tu bude hlasitě mlaskající vrstva, tak to bude většina považovat za všechno možné, jen ne za tu pravou krizi.

3 0
možnosti
  • Počet článků 324
  • Celková karma 24,79
  • Průměrná čtenost 1241x
už spíše starší (60) olomoučák , který poznal, že není lehké zůstat svůj :-)

Seznam rubrik