Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Jen bych doplnil že zlý ČEZ 95% prodává českým odběratelům a zbylých 5 cizákům - když o to Čecháčci neprojeví zájem. Větší přebytek vývozu vykazujeme jen vůči Slovensku, vůči Olafům jsme spíše v mínusu. Toto v podstatě říká ČEZ a asi úplně nelže. Odhaduji vůči Němcům, že když fouká tak nám to hrnou, ale když nefouká ... S tou vazbou na plyn vůči Německu - nedodáš, já taky ne - bude asi hodně pravdy.

Podstata průšvihu v elektřině je nakupení vícero negativních jevů najednou - nejen chování Německa, spekulace s povolenkami, ale i výpadky Francie - špatný stav jaderek, odstávky, sucho, málo vody na chlazení atd.

1 0
možnosti
FD

Je to jednoduché.My stopnem vývoz el. a němci stopnou plyn!Pane Kaděrka,jste vedle.

1 1
možnosti
Foto

No je nas 10 milionu tedy jak 2 Berlíny. Je ukolem Vlady aby ho zajistila jinde....

0 0
možnosti
JK

Proč nevyvážíme jen to co nespotřebujeme?

Protože čeští spalovači uhlí a jejich lobisti si ještě dost nenamazali kapsy a za druhé, ti Češi, kteří to všechno zaplatí, nemají čas se tím zabývat, protože místo toho řešej muslimy v Západní Evropě, vakcíny co vás po čase zmrzačí, strkání hlavy do písku před globálním oteplováním a Ukrajince, jelikož tak velkou pomoc nepotřebujou, protože svoje rodinné šperky, hezké šaty a auta nenechali napospas rusákům.

0 0
možnosti
PK

Relevantní dotaz a doplním ho, převis EE je kolem 20 % a výrobní náklady na kWh se pohybují v haléřích, dle toho ,kde se vyrábí jestli v jaderce,či je zdrojem výroby hnědé uhlí.

BTW, Tante Merkel se dosti významně podepsala na startu německého šílenství v podobě Energiewende a stávající vláda z této doslova ideologie již nechce ustoupit, důkazem je odstavení dvou jaderek vloni a neochota je nyní při nedostatku EE nastartovat.

Faktem je, že Německá vláda svému národu oproti naší pomůže a pomáhá.

Například Japonci mají ze všech zemi světa s jádrem ty nejhorší zušenosti Hirošima, Nagasaki a i Fukušima a nyní se zcela pragmaticky k jádru vrací.

EU, chtěla být v zelené energii šampionem, nepovedlo se, vůbec se to nepovedlo..

2 0
možnosti
Foto

Souhlas. Predstava, ze nase generace prezike bez ni je stejna jako ze gay manzelstvi zachrani pokles populace.

1 0
možnosti
  • Počet článků 323
  • Celková karma 21,68
  • Průměrná čtenost 1274x
už spíše starší (60) olomoučák , který poznal, že není lehké zůstat svůj :-)

Seznam rubrik