Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LJ

Mluvíte o konci války, jako by už byl za dveřmi. Já ho tam nevidím a ani nevidím žádnou možnost, jak by válka mohla skončit.

0 0
možnosti
PS

Tedy vědomě podléháme rozhodnutí menšiny, což je z logiky asi špatně.

Zdroj: https://kaderka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=792009

---------------------

Takže jaksi se nám vytratil základní princip demokracie - rozhoduje většina proti menšině. Pokud chceme přeměny, musí se změnit systém voleb. Překvapivě pravdivé vysvětlení současného stavu z Wiki: Tři mocenské struktury (zdroj Wikipedie):

Stát se ovládá pomocí tří mocí. Zákonodárné, výkonné a soudní. Kdo tyto moci ovládá, tak se pozná demokracie nebo diktatura. Pokud do personálně, prostorově a ekonomicky oddělených mocí volí a odvolává lid, je to demokracie. Pokud je tam volí a odvolává mafie, diktátor atd. je to diktatura.

1 0
možnosti
JH

Ano, svět po válce bude jiný. A jaký, to se uvidí, protože kdyby volby měly něco dramaticky změnit, tak už by je dávno zrušili.

Volit by měli jen ti, co tenhle stát platí, což by bylo cca 2/5 dnešních voličů. Bez důchodců, nezaměstnaných, pobíračů dávek, studentů, úředníků, státních zaměstnanců, neziskovek, politiků včetně prezidenta. Takový volič by byl neuplatitelný sliby a rozdáváním ze státního. Ale který politik by po tento systém zvedl ruku? Tady je vidět slabina demokracie - chybí dobří politici typu Masaryka. p.s. za 1. republiky byly skupiny státních zaměstnanců, kteří volit nesměli.

3 0
možnosti
Foto

Mate pravdu.Politik a politika je dnes samostatna třída společnosti.A asi dnes neni uz mozna revoluce ktera by to zmenila a evoluce radikalni není

0 0
možnosti
JR

J32a17n 49R72i84c40h41t39e98r

19. 9. 2022 14:58

Zakončit Váš blog přáním "prima dní" považuji, vzhledem k jeho obsahu, za přinejmenším nevkusné.

1 0
možnosti
JD

Nekolikrat jste ve svem prispevku zminil liberalni politiku jako "spatnou". Tak mi zkuste nastinit:

- kdy v historii zemekoule nejaka ne-liberalni politicka strana COKOLIV slevnila.

- kde na svete vladne nejaka skutecne pravicova (ne-libreralni) strana, ktera je dobra pro spolecnost?

1 1
možnosti
Foto

Mozna to neni o tom jak pisete slevnila a neslevnila. Pravda je, ze obcan, cesky pak zvlaste je schopen za slevu cehokoliv. Ten liberalni postoj resp. jeho široke vnimani zejmena pak jeho vykladatelu- politiku, je problem. Schovavaji se za nej.

0 0
možnosti
JL

Zdražování energií je přece záměr Bruselu, neb je třeba smradlavé zdroje jako uhlí a nafta zlikvidovat a nahodit nové: větrníky, soláry, přehrady, biomasy...Putin do toho jen předčasně vlítl a trošku to Evropě předčasně předvedl, jak to bude vypadat, až Němci vyhrajou svůj Green Deal alias záchranu planety Země, na kterou se tak těšíme.

5 0
možnosti
JL

Pane Libensky. Pripsal jsem vam jednicku za vasi pripominku. Realisticky to bude presne jak pisete. Ceny dnesni energie nejsou vysledkem politickeho rozhodnuti CR. Jsou vysledkem nastavene cesty "zeleneho silenstvi" a nastavena cesta prilivu energie od jedineho dodavatele, uskutecnena presne podle socialisticke znalosti panem Schroderem a pani Merklovou. Staci se porozhlednout, jak rozhodli a kolik z toho tezi. Obcane CR za jejich rozhodnuti plati. Ne plnych 100%!! Aspon 20% je zde dusledek minulych vlad CR.

2 0
možnosti
MK

Vůdce nám to večer vysvětlí.

4 2
možnosti
Foto

O77t48o 79K10a11d70ě37r31k72a

18. 9. 2022 14:46

... nevím , co se chystá ?

0 0
možnosti
  • Počet článků 322
  • Celková karma 23,86
  • Průměrná čtenost 1278x
už spíše starší (60) olomoučák , který poznal, že není lehké zůstat svůj :-)

Seznam rubrik