Osmiletou holčičku zavraždil osmnáctiletý soused!

Když se malá Michelle ztratila, rozběhla se velká pátrací akce. Vrah dělal, jako by se nic nestalo. Dál chodil do školy i na tréninky. Po třech dnech našel náhodný chodec holčičku mrtvou v parku.

Případ, který se stal minulý rok v druhé polovině srpna v Lipsku, otřásl celým Německem. O vývoji celé kauzy informoval německý internetový deník Bild.de.

Kolem půl čtvrté odpoledne se osudný den vracela holčička ze školy, ve které se v Německu starají o děti i přes prázdniny, pokud jsou rodiče plně vytížení. Cesta domů vždycky zabrala školačce deset minut pěší chůze. Přesto v ten den Michelle domů nedorazila.

Tři dny po jejím zmizení našel náhodný kolemjdoucí mrtvolku dívenky, která ležela bezvládně v jezírku pro kachny v Stötteritzském lese. Už tehdy bylo jasné, že vrah dívku nejprve zabil a potom ji hodil do vody. Vyšetřovatelé si byli také jistí, že malá Michelle poslední minuty svého života hrozně trpěla. Michelle měla na těle četné modřiny a vytrhané celé chomáče vlasků. Žena, která prováděla pitvu, se dokonce podle informací Bildu zhroutila.

Bezprostředně potom, co se objevilo dívčina tělo, odjeli rodiče mrtvé Michelle se svými syny (5 a 11) z Lipska na tajné místo. Do Lipska přijeli znovu jen krátce, aby pohřbili malou, milovanou dceru, kterou už nikdy neobejmou. Do Lipska se rodina už nevrátí.

Vyšetřovatelé vraždy se domnívali, že Michellin vrah bydlel v blízkosti své oběti. Policie rovněž prověřila alibi 250 sexuálních delikventů, avšak bezvýsledně, proto se rozhodla řešit věc razantněji. Mysleli si, že jim v případu pomůže masový test DNA. Všichni muži z okolí, kde osmiletá Michelle bydlela, museli poskytnout vyšetřovatlům vzorky slin. Tehdy, několik týdnů po vraždě, však zabiják policii unikl.

V březnu tohoto roku se policie rozhodla k opětovnému odebírání vzorku DNA. Daniel, osmnáctiletý hokejista, který bydlel jen 50 metrů od Michellina domova, se měl dostavit také. Ještě před termínem ale přijel viník sám, aby se udal. „Michelle mě znala. Byl jsem v její škole na praxi,“ řekl Daniel vyšetřovatelům. Mladík měl v budoucnu pracovat jako sociální asistent.

Daniel vypověděl, že malou školačku vlákal do bytu, kde ji chtěl znásilnit. Protože se ale bránila a křičela, několikrát ji udeřil pěstí do obličeje. Daniel zlomil Michelle čelist, pak držel její hlavu pod vodou do té doby, než se dívka přestala hýbat. Když mu bylo jasné, že je mrtvá, zabalil tělo do velkého modrého pytle na odpadky a dal ho do komory. Teprve po dvou dnech odhodil tělo do jezírka a růžovou aktovku, kterou měla Michelle s sebou, v lese. Pak se Daniel vrátil domů a dělal, jako by se nic nestalo. Celých sedm měsíců! Nyní je Daniel ve vyšetřovací vazbě. Jeho matka se nervově zhroutila.

A co bude dál? Zavřou ho na několik let a pak ho pustí, aby mohl zabíjet znovu? Jak je možné, že měl takový člověk pracovat s dětmi?

Jedno je jisté, Michelle nikdo život nevrátí. Danielovi se podařilo zničit život nejen rodičům zavražděné holčičky, ale i své vlastní matce, která se trápí tím, kde se stala chyba. Kdo za to může?









Autor: Světlana Kadeřábková | neděle 15.3.2009 14:24 | karma článku: 14,55 | přečteno: 1608x