Máte hloupé dítě? Pošlete ho studovat do UK!

Když jsem se nedávno bavila s jedním známým, který studuje prvním rokem VŠ ve Skotsku, obor byznys, opravdu mě napadla spásná myšlenka. O osudu mých ještě stále nenarozených dětí /věk na ně už mám přitom dávno/ bylo záhy rozhodnuto. Pokud budou mí potomci nadaní na matematiku stejně jako já, žádné české školy, do UK s nimi.

Víte, co se Britové v prvním ročníku na VŠ učí? Zaokrouhlování! Když jsem se tuto novinku dozvěděla, tak jsem nevěděla, zda se mám smát nebo spíš brečet. Popravdě, ještě teď v tom mám prozatím tmavo.

Na druhou stranu si říkám, že by byla celkem legrace začít studovat ve Skotsku matematiku na VŠ. Myslím, že by to neměl být větší problém. To, co se v ČR učí v rámci střední školy, mají Britové jednoduše až na VŠ. Jenomže o tom ví jen málokdo. Celkem mě blaží představa výrazu mé středoškolské matikářky, kdybych jí oznámila, že matika na VŠ v UK byla pro MĚ /ano, přesně pro tu, která si musela před tabulí několikrát přešlapovat, aby si nestála na vedení/ naprostá brnkačka a žádná věda. Hm, a ještě lepší by bylo vidět paní učitelku, kterou jsem měla na matematický seminář, která mi dávala z matematiky na vysvědčení čtyřky s tím, že můžu být ráda, jelikož mé znalosti nejsou hodny ani pětky. Ó jé, to je pro mě celkem motivace. Navíc, ve Skotsku dostávají vysokoškolští studenti peníze. Za co? Za to, že prostě studují. Hm, láká mě to, láká.

Nicméně, volbu studovat ve Skotsku radím každému, kdo se nedostane na VŠ v ČR. Minimálně tím neztratí rok a ještě se zlepší v angličtině. A když tu vydrží déle než rok, bude dostávat výše zmíněné „kapesné“ pro vysokoškoláky. Všem můžu jen poradit, ale pro mé dětičky to bude diktát.

Pakliže se mi nenarodí génius, pošlu ho studovat do Velké Británie s jistotou, že titul získá bez problémů.

 

Autor: Světlana Kadeřábková | úterý 16.2.2010 18:58 | karma článku: 19,03 | přečteno: 3234x