Má vaše dítě problém? Pozor na pedagogicko-psychologickou poradnu!

Má vaše dítě problém nejen s učením? Zajděte si s ním do pedagogicko-psychologické poradny! Taková moudra si můžete přečíst všude tam, kde se autor zabývá školstvím. Na příslušné pracoviště vás také může rovnou odkázat škola, kterou váš potomek navštěvuje. Nikdo vás ale nevaruje před tím, že není poradna jako poradna a že pedagogicko-psychologikcké pracovnice jsou různé. Některé profesionální a na úrovni, některé tam nemají co dělat. A přesto tam jsou!

Nedávno si mně postěžovala jedna známá. Šla jako každý rok se svým synem do pedagogicko-psychologické poradny. Tentokrát se ale místo odborné pomoci dočkala hororového zážitku. Zpočátku byla v šoku a nemohla tomu uvěřit. Nezdálo se jí to? Pohled na zničeného syna ji usvědčil v tom, že se jednalo bohužel o skutečnost.

Nepříjemná paní vmetla patnáctiletému chlapci během "odborného testování" do tváře: "S takovými znalostmi češtiny NEMÁŠ ŠANCI odmaturovat."

I kdyby měla pravdu, má právo něco takového říct někomu, kdo potřebuje pomoc? Proč neinformovala o tom pouze matku? Bylo zapotřebí šlapat po sebevědomí nedospělého "puberťáka"?

Každopádně jsem mé dobré známé poradila, ať o "profesionálním" jednání informuje vedení poradny. Nejde jen o jejího syna, ale i o další. Příště možná přijde na řadu vaše dítě.

 




Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Světlana Kadeřábková | pátek 5.12.2008 17:09 | karma článku: 19,55 | přečteno: 1892x