Diplom za vytrvalost? I tak se dá vystudovat Univerzita Karlova!

"Dali mi titul ze soucitu. Nejsem studijní typ," přiznala v Lidových novinách bývalá studentka a absolventka UK. A co na to její vedoucí bakalářské práce? "Kdyby mi něco podobného předložil někdo jiný, k obhajobě bych to nedoporučil!"

Když jsem si tento článek četla, nevěřila jsem vlastním očím. Celé mi to přišlo jako hodně špatný vtip. Obzvlášť když vyučující UK se obhajovali tvrzením, že "dotyčná ve studiu nehodlá dále pokračovat" a že přihlédli k její obdivuhodné vytrvalosti, neboť tříleté studium dokončila až po sedmi letech. "Bylo mi jí líto," řekl vyučující studentky a dodal, že to neměla v osobním životě lehké. Občas měla i finanční problémy.

A tak si říkám, opravdu si stačí na těch správných místech postěžovat, že život je pes a že ve studiu pokračovat nebudu? Skutečně všichni důležití a mocní na Univerzitě zavřou oči? Pokud je to tak snadné, jak se článek LN snaží čtenáře přesvědčit, proč si potom zaměstnavatelé na vysokoškolském vzdělání svých podřízených zakládají? Šlo by přeci jen o jeden papír navíc. A ještě něco: Karel IV. by se divil.

Autor: Světlana Kadeřábková | neděle 4.1.2009 16:16 | karma článku: 22,16 | přečteno: 2021x