Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Radek

5. 3. 2008 15:43
A co tím chtěl básník říct?

Zatímco celá unie nám leží u nohou a dělá pro nás první poslední (viz. přechodné období pro zaměstance z nových členských států), tak my si toho nevážíme a děláme si co chceme. Fuj. USA nás požádalo o pomoc. Nejspíš si tam někdo myslí že jí bude potřebovat a my se jim snažíme vyhovět. Pokud by se ten radar měl stát cílem nějakého významného útoku, tak tím spíš to potvrdí "tušení" expertů USA že někdo hodlá ohrozit západní svět (nepočítám mezi případného agresora Rusko). Pokud by k ničemu takovému dojít nemohlo, tak pak nevidím důvod proč je okolo radaru taková hysterie.

0 0
možnosti
YY

Yeback

5. 3. 2008 18:07
Re: A co tím chtěl básník říct?

Hysterie okolo radaru je proto, protože systém radar u nás+rakety v polsku je primárně určen k záchytu mezikontinentálních raket dlouhého doletu, které směřují na spojené státy. Proti raketám středního doletu, které by mohly být použity proti nám, nás neochrání. Raketu na v sestupné fázi letu totiž systém nezasáhne. Stejně tak je radar k ničemu proti raketám s plochou dráhou letu. Jediné co nás může těšit je, že kdyby někdo chtěl proměnit střední Evropu v bojiště, tak k likvidaci radaru stačí raketa s plochou dránou letu s konveční hlavicí a sila v Polsku by byla likvidována jadenými zbraněmi s hlavicemi explodujícími pod zemí. Asi tak. Rv

0 0
možnosti

Glock

5. 3. 2008 15:17
Velmi mne pobavilo

Velmi mne pobavilo tvrzení o tom, e EU vyjednávala pro nové členy bezvízový styk s USA. EU nejde o nové členy, EU jde o EU a o její pravomoci a výkonnou moc, EU nemůže provádět samostatnou politiku, protože to není samostatný stát, ale stále seskupení států. Bilateralita USA v tomto ohledu je celkem pochopitelná a EU zase staví mez. právo na hlavu.

A teď tu o Budulínkovi prosím.

0 0
možnosti

Jekatěrina Moldavskaja

5. 3. 2008 14:39
mladiku

;-Dzatial nam tie europský spojencovia vela něpamogli! Iba nas odierali ako koru zo krušiny olšovej

0 0
možnosti

kagmark

5. 3. 2008 13:52
Soudruh Paroubek řekl-

"Já si neumím představit, že by někdo hlasoval pro radar. A určitě, pokud by někdo takový byl, tak bych si neuměl představit, že by příště byl na kandidátce sociální demokracie, to bych skutečně tam nebyl já," uvedl Paroubek.

Tak doufám,že se konečně někdo takový najde a Roko splní své slovo.

Ať žije ČSSnedemokratická.

0 0
možnosti