Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

Kecal

30. 1. 2009 15:43
Jenom Hitler a nacité?

"Nazvat urážku ironií či nadsázkou je jen zastírací manévr (to je stejné, jako když někteří Němci v tzv. umění třetí říše líčili Židy jako zloděje a podrasu, např. film Žid Süss - jednalo se snad také o umění?). "

Je skutečně laciné kritizovat nacisty - proti těm asi dnes nikdo nic nemá. Co takhle vzít si na mušku něco více současného. Třeba film "Schindlerův seznam" režiséra Spielberga, který dělá hrdinu z nacistického zločince Oskara Schindlera, agenta Abwheru pravomovně odsouzeného československým soudem v roce 1938? Svou podstatou i zpracováním nacistickému filmu tak blízký? Toho se bojíte, tam byste narazil.

Jinak obecně máta pravdu - urážka národa je dokonce trestná podle zákona. Samozřejmě - dnes některé národy urážet smíme, u jijných tvrdě narazíme. Stejně jako za protektorátu, o kumuh¨nistech nemluvě.

0 0
možnosti
M

Majklova_proxy

20. 1. 2009 19:27
Heh...

..."svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého" - a co ze cizi svoboda zacina AZ TAM, kde konci svoboda moje? ;o)

-

Neni nahodou Zid Suss od nejakyho Feuchtwangera? ;o)

0 0
možnosti
K

kion11111

20. 1. 2009 15:03
Souhlas

R^[>-]

0 0
možnosti
JV

georgino

20. 1. 2009 12:17
K souhlasu ještě dodám ...

1. Jak je možné, že stát, jako zadavatel se ani neobtěžoval zkontrolovat, co "umělec" vytvořil a zaplatil. / Pan Černý se v Bruselu bil v prsa, že peníze vrátí./

2. Pan Vondra tvrdil, jak se mu to dílko nakonec líbí, jak budeme koukat. No, tak koukáme jako blbí na to, že jde o typicky český humor.  Spolu s námi Evropa a nakonec i omluvy blekotající ministr Vondra.

3. Hloupá /mírně řečeno/ je i upoutávka na české předsednictví. Evropě nejdřív osladíme, pak Evropu sladíme a nakonec to všechno .... . Snad ne, ale Evropa asi není zvyklá na hulvátství a sprostotu , jako jsme si uvykli v tomto "zemském ráji napohled".

0 0
možnosti
S

SlusnyClovek

20. 1. 2009 11:37
Šlo to zkrátit, nač ty dlouhé litanie?

Svoboda - ať ji má každý, i umělec. Samozřejmě nesmí urážet, ale to nemá platit pro umělce, ale pro všechny. Určitá mez musí být nepřijatelná společensky, pak ještě další i trestně.

Umění, to co se dnes tímto označuje, to je zpravidla pěkný odpad. Přitom takoví umělci např. abstraktní, ti nejsou schopni namalovat něco, tak, jak to vypadá. Popatlají plátnou a je hotová abstrakce.Problém není v umění těch lidí, ale že to jiní kupují - hlupáci, snobové - v lepším případě. V horším případě to kupuje stát prostřednictvím Národní galerie nebo jinou formou. Tam jde buď o diletanství se snobismem, častěji asi spíš o čistokrevnou korupci. Ředitel galerie nakoupí "umělecká díla" od sebe a svých přátel. Možná taky od toho, kdo dá nějaký desátek, nebo jinak půjde na ruku. Takže pak můžeme mít v NG třeba sbírku zahradních trpaslíků. Což snad není, ale leckdy je umělecká úroveň děl ještě horší. Ale jistí lidé mají velmi slušnou obživu, zkrátka ti schopní.

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

20. 1. 2009 11:28
Naprosto souhlasím

Karma. R^

0 0
možnosti

lubossula

20. 1. 2009 11:24
problem vidim jinde

a to v tom, ze umelecka tvorba by mela byt samozrejme zalozena na tvurci svobode, ovsem mira vkusu by mela urcovat, kde a pri jake prilezitosti je vhodne jake dilo prezentovat a kde se to proste nehodi. Na reprezentacni ples mesta tez nepozvete mistniho revoltujiciho hopera:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 213
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1380x
Narozen v roce 1976.
Pracovník v pojišťovnictví.
Hobby: politika, hudba, divadlo, literatura, historie, film, cestování.
Pocházím z venkova, ale od roku 1996 bydlím v Praze.
Pracoval jsem v různých oborech, např. v cestovním ruchu, překladatelské firmě, marketingu apod.

Seznam rubrik