Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A

akki

30. 5. 2008 1:09
Děkuji!

Po třiceti letech u divadla jsem dnes nabyla dojmu, že co herec, to chátra zazobaná, lačnící po ještě větších ziscích. Vy jste mi dal naději, že ne všichni souhlasí s tímto názorem. Praha je výlučná, ale divadlo se hraje i mimo hlavní město. A tam velmi citlivě vnímáme nahlížení na herce a tohle paušalizování bolí. Ještě jednou: Děkuji.V

0 0
možnosti
VH

Stará kára

30. 5. 2008 8:17
Re: Děkuji!

Mě bolí jiná paušalizace: co "neziskové" divadlo, to umění. Nikdo jiný umění neprovozuje.

0 0
možnosti
LH

ant.

29. 5. 2008 23:32
...nevážený pane...

...postřehl jste, ke komu a kdy pan radní ta slova pronesl? Nebylo to náhodou k tlupě buranů, která vtrhla na radnici a chovala se jako chátra? Jo - a to se den předtím dohodla radnice se zástupci divadelníků, že se upraví dotace tak, aby divadla nezkrachovala - samozřejmě předtím projdou auditem, jak hospodaří s našimi penězi...proč někdo nezveřejní platy "hladových herců" a "podvyživených ředitelů divadel", možná by to bylo zajímavé čtení...8-o;-)

0 0
možnosti
VH

Stará kára

30. 5. 2008 8:16
Re: ...nevážený pane...

R^:-/:-/R^

0 0
možnosti
J

jirkan01

29. 5. 2008 21:35
VSE

co podporuje stat nebo mesto bude vzdy poplatne statu nebo mestu. Opravdovy umelec by se mel stydet za dotaci a mel by zustat umelcem. Ten, kdo si rika umelec a neumi zaujmout lidi, je umelec odsouzeny k zapomeni. Umite neco nebo jenom chcete prachy nas, ktere nebavite?

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

29. 5. 2008 22:03
Re: VSE

Máte naprostou pravdu. Po umělcích přijdou na řadu věda. Vždyť ta je též o grantech. A tak dále. Lidé jako Vy, kteří netuší, co to kultura je, ani jaký má význam včetně ekonomické propagace českých výrobků ve světě. Podepisujete se jako VŠE, myslím však, že Vaše duševní obzory končí na úrovni polofašistické chátry, jak ji měli možnost na vlastní kůži poznat ve své době Voskovec a Werich a jste přímým potomkem duševního dědictví raných 50-tých let popřevratových, kdy se nová ideologie projevila v té nejstrašnější podobě v podobě přisluhujících největších blbů.

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

29. 5. 2008 20:29
No právě,

rozdělují peníze nás všech - ta nebo ona politická garnitura. A přitom by bylo možné, aby nerozdělovala prqakticky nic. Totiž kdybychom dali politikům jen nejnutnější minimum, nutné ke správě země. pak by si každý mohl koupit třeba lístky do divadla za své - nebo bednu rumu. Ale to je každého soukromá věc. Já nechci platit ani předražené zakázky, ale ani "uměleckou" produkci nejrůznějších prominentů.

0 0
možnosti
D

Dennys

29. 5. 2008 18:34
Souhlas

Ale modri bolsevici se uz asi nepolepsi. Jiz v 90-tych letech rozkradali s kamosema a sponsorama statni penize jako by jim patrily a dnes tomu neni jinak. Alespon, ze se po pristich volbach odeberou tam, kam patri .... do (Y)

0 0
možnosti
M

Majklova_proxy

29. 5. 2008 19:48
Re: Souhlas

No to bude vyhra. Myslis, ze zeleni, NezDem nebo kdokoli jinej bude krast min?

0 0
možnosti
VH

Stará kára

29. 5. 2008 18:22
Drobná poznámka

Všimněte si, že AK arogantně vyprská svůj hněv a pak nekomunikuje. Asi chybí argumenty.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

29. 5. 2008 18:06
Rozhodují o našem vkusu!

Nafoukaní kritici (Just). Nekritičtí  "umělci"(např. Kraus či Ornest). Arogantní blokeři (AK zvláště).

Tedy: naštěstí o našem vkusu nerozhodují, ale bolševicky by chtěli.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

29. 5. 2008 18:02
Ó, ta krásná slova o kultuře.

Jak posuzujete kulturu, respektivě její interpretaci? Taky jste přesvědčen, že ji dělají jen "nezisková" divadla? (Proč ne neziskové orchestry, neziskové skupiny  výtvarníků?)  Já tedy ne. Myslíte, že Sheakespeare byl neziskovou organizací? Nebo Tyl - ten provozoval neziskové divadlo (jo - že moc nevydělávalo, to je jiná)?  Byli dotováni pánové Voskovec a Werich? Že by to nebyla kultura?  Měl snad v Plzni dotace pan Skupa?  Atd., atd.

Které počiny (např.) divadel Na Fidlovačce či Na Jezerce  nejsou podle vás počiny kulturními a proč?

0 0
možnosti
VH

Stará kára

29. 5. 2008 17:52
Radní mně mluvil z duše.

Já nechci, aby byly mé peníze rozdány. Ani "sociálně slabým" = (a jen ty mám na mysli) líným. Ani neschopným (možná jen neschopným manažerům). Ani hladovým po penězích. Proč mnoho z těch divadel při srovnatelné návštěvnosti a srovnatelných cenách vstupenek "nutně potřebuje dotaci"? Není to proto, že jsou odměny za mistrův výkon "mistrovské"? Nevím. Až do detailu zveřejní své rozpočty a konkrétní výdaje, možná je pochopím. Zatím nemohu.

Jo: A kde berete aroganci mluvit za daňové poplatníky? Kde berete aroganci umravňovat voleného politika evidentně podporovaného velkou většinou dalších členů zastupitestva.  Nemylte se - oni jsou zvoleni proto, aby rozhodovali !!!  Vy jste zvolen nebyl.

0 0
možnosti
PS

xlb2

29. 5. 2008 17:17
zajimave

ze vsichni ti, jak rikate, Dvorakove, Smetanove, Destinove, Sukove a dalsi zadne granty nedostavali...

0 0
možnosti
VH

Stará kára

29. 5. 2008 18:02
Re: zajimave

R^R^R^:-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 213
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1380x
Narozen v roce 1976.
Pracovník v pojišťovnictví.
Hobby: politika, hudba, divadlo, literatura, historie, film, cestování.
Pocházím z venkova, ale od roku 1996 bydlím v Praze.
Pracoval jsem v různých oborech, např. v cestovním ruchu, překladatelské firmě, marketingu apod.

Seznam rubrik