Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kajdax

13. 8. 2008 15:08
jeden jak druhý

KOMUNISMUS v rusku skočil dámy a pánové (informace jen pro osvěžení paměti)

jednoduše řečeno když se chce někdo odtrhnout a pro USA je to výhodné tak tam jsou hned vojska USA a pomahájí v odtržení ale když to udělají rusi hned je tu problém. USA jsou totiž radoby policajti planety země a neuznají nic co sami nechtějí. Rusko udělá stejný krok jako USA a hned jsou zločinci.

Nesouhlasím s vojenským zásahem rusů ale ani USA v iráku a avganistánu

0 0
možnosti
W

wiki5.5

13. 8. 2008 6:11
rozdil

je, ze Rusko chce uzemni zisk a Amerika ne

0 0
možnosti
K

kajdax

13. 8. 2008 15:12
Re: rozdil

USA nechce zisk?

v Iráku řádí jak černá ruka hlavně kvůli ropě ,které začínají mít málo a potřebují nějakou svojí baštu odkud by mohli bezpečně působit na státy středního východu ,které jim nejsou povůli

0 0
možnosti
DN

Englishman

12. 8. 2008 18:57
Co je tohle za slátaninu?

Nikdo kromě pár bolšeických poskoků, kteří nepochopili, že Rusko se nerovná komunismus, netvrdí, že Rusko usiluje o nezávislost nebo demokracii v Jižní Osetii nebo Abcházii. Tím míně to tvrdí Rusko - nezávislost Jižní Osetie je pro Rusko tím úplně nejhorším scénářem ze všech.  Rusko tam chce udržovat slabé diktatury, které budou potřebovat jejich pomoc, a které budou trvale destabilizovat neruskou řást Kavkazu.

Civlizované země chtějí mít na svých hranicích klid. Rusko chce mít na svých hranicích trvale doutnající vojenské konflikty. Je to zaostalí, barbarská a navzdory řečem tvrdícím opak zcela nekulturní země. O demokracii nemluvě.

0 0
možnosti
LS

luki

12. 8. 2008 18:33
Tleskám!

R^R^R^

Samozřejmě se na Váš příspěvek hned vrhne pár potrefených hus (bojovníků za demokracii JáBůhKlause), ale to nezmění nic na tom, že jste situaci vystihl naprosto správně.

0 0
možnosti
D

duhacenzor

12. 8. 2008 15:39
Ono bude hlavně hůř,

až Rusko díky užitečným idiotům, jako jsi ty znova zaútočí na naši zemi, jak se stalo v roce 1968 (invasi pamatuji).

A až se tak stane, nezapomeň je přivítat, jako je tehdy vítal tvůj táta milicionář:-©:-©:-©

0 0
možnosti
A

Antiquus

12. 8. 2008 17:19
Re: Ono bude hlavně hůř,

Jenze vy porad zijete ve svete, kde je SSSR a USA. Jenze ono uz tu je Rusko se spoustou naraznikovych statu, navic daleko demokratictejsi Rusko (bez KSSS). A jsou tu dalsi staty, krome tech dvou - Čina, Indie a další. Třeba jenom takovej Egypt měl v roce 1945 asi 18 milionů obyvatel a teď jich má přes 100 miliónů. A tyhle státy jsou daleko problémovější než Rusko (nemyslim teda zrovna Egypt, ale je jich hodně). Oni jsou tu daleko větší nebezpečí než Rusko.

0 0
možnosti
K

Kostihousee

12. 8. 2008 13:50
usa vs rusko

mezi ruskym obsazenim gruzie a americkym obsazenim Iraku nevidim rozdil.. obema velmocem jde o to same.. jen z rusu delaji lide co s nimi maji spatne zkusenosti zlocince zatimco usa jsou velebeny.. probudte se.. v usa bude za chvili (pokud uz neni) mensi demokracie nez v rusku..

0 0
možnosti
A

Antiquus

12. 8. 2008 14:45
Re: usa vs rusko

    Nemyslim si, že v USA bude menší demokraci. On je to daleko vyspělejší stát s delší tradicí. A tom, že se tam promítají různý zájmý jistých skupin, to tam bylo vždycky.

    Zatimco v Rusku mají spoustu nevyřešených problémů, špatnou historii a staví se na ničem. V nejlepším se snad vyrovnají USA někdy v budoucnu.

    Jiná věc jsou ale zájmy mocností, to není zase tak úplně o demokracii. A slepě podporovat USA, protože tam je větší demokracie, taky není úplně ono.

0 0
možnosti
JT

Barry Goldwater

12. 8. 2008 13:42
Autore

Irák je akce mezinárodního společenství zemí, vedených  Spojenými státy.  Tyto země nejsou koloniemi USA (jako byly stát varšavské smlouvy koloniemi Ruska) ale samostatnými státy s demokraticky zvolenou vládou.

Já ať dělám co dělá, žádnou spojitost mezi ruskou koloniální agresí v Gruzii a osvobozením Iráku od jedné z nejhorších diktatur žádnou podobu nevidím, jestli teda nemáte na mysli to, že tu i tam se střílí.

0 0
možnosti
Z

Zubr007

12. 8. 2008 14:58
Re: Autore

Irák je válka za ropu. Tohle je válka proti ropovodu. Rozdíl mizivej. Irák je zvěrstvo trvajcí roky. Gruzie skončí odloučením dvou malejch národů. Irák je srovnatelnej s ˇCečnou nebo Afganistánem z obou stran. Nesmyslné šílené vraždění, nezaměstnaných mladých můžu, kterých má jejich zem přebytek + zkoušky funkčnosti výzbroje a obecné zastrašení okolí.

0 0
možnosti
S

SlusnyClovek

12. 8. 2008 13:38
pokrač.

Ano, v Iráku se nenašly zbraně, které tam měly být. Snad se je podařilo převézt jinam, nebo tam nebyly. Irák ovšem neplnil podmínky příměří (válka neskončila, bylo pouze příměří). Pamatuji, jak byl Saddám drzý. Vysmíval se celému světu, ultimáta nechával schválně překročit. Vyhodil totiž inspektory na jaderná zařízení a cítil se sebejistě, když měl zastání v ruské říši. Bush udělal správně, Irák dobyl - skutečně. Nešlo jen o vytlačení z Kuvajtu, ale dobytí hlavního města. Zbraně se nenašly, našly se ovšem hromadné hroby s desetitisíci mrtvými Iráčany. Které nechal vraždit Saddám. Padlých ve válce bylo nesrovnatelně méně, než co nechal Saddám vyvraždit v rámci jedné ze svých akcí.

0 0
možnosti
S

SlusnyClovek

12. 8. 2008 13:39
Re: pokrač.

Pamatuji, jak kromě Kuvajtu tehdy Irák střílel rakety i na Izrael. Izrael se nebránil - aby se nerozpadla koalice s Araby. Já pamatuji jako dospělý člověk režim, kdy tu vládli sovětští okupanti a jejich místní poskokové. Nechci, aby to tady bylo znovu. Chápu,že totéž nechtějí Gruzínci. Rusko znamená jen útlak, násilí, zaostalost. Nesvobodu lidí a neskutečnou chudobu. Část Německa žila pod ruským režimem, část pod americkou okupací. Dnes Němci, zvláště ze Západu, vydělávají několikanásobek toho, co my. Skoro 20 let po revoluci. Tehdy, krátce po ní, ten odstup byl ještě daleko větší. Podobný rozdíl je i Severní a Jižní Korea. Na Severu teror, nesvoboda a lidi nemají co jíst. Na jihu prosperita a demokracie jak v Evropě či sev. Americe. Nechápete.

0 0
možnosti
S

SlusnyClovek

12. 8. 2008 13:37
Pár úvah

Podívejte, synku, srovnáváte nesrovnatelné. Rusko je na území cizího státu, který uznává OSN, je to stát, který má dlouhou historii a kulturu. Vzbouřenecké provincie, kde žijí Rusové nemají historii samostatné existence. Ty Rusové se tam nastěhovali v době Sovětského Svazu. Tak se to dělalo všude. Na Kavkaze, v Pobaltí. Takže v Pobaltí je nyní etnických Rusů skorem polovina. Zato původní obyvatelé skončili v sibiřských gulazích. Oni ještě před 20 lety žilo hodně etnických Rusů i u nás - rodiny ruských vojáků. Nechtěli pryč do Ruska - ani neměli kam se vrátit. V Rusku byty neměli, u nás se zabydleli - dočasně, což mělo být natrvalo.

0 0
možnosti
S

SlusnyClovek

12. 8. 2008 13:37
Re: Pár úvah

Myslím, že Hitler to dělal či chtěl dělat podobně. Původní obyvatele na Sibiř (ty méně podřadné, ty nejméně kvalitní do plynu) a zemi obsadit Němci. U nás taky žili Němci, kterým se dělo příkoří. Na rozdíl od etnických Rusů v postsovětských republikách tito tu žili opravdu po staletí. A byli pozváni panovníky, aby osídlili zemi, Rusové přišli spíš v rámci záboru nového území. S Němci vznikl až problém, když z nich byli najednou Sudeští Němci. Nacisté vytvořili tento pojem. Jistě, problémy tu byly. Není dobré, aby někdo žil v cizí zemi a držel si jazyk a kulturu své původní vlasti. Čech se po emigraci asimiluje, v třetí generaci se jazyk už neovládá. A je to tak dobře. Kdo jde jinam, má jít s tím, že přejme i jazyk, kulturu. Ne s tím, že tam je jako předsunutá pátá kolona. Tj s cílem expanze vlastní říše.

0 0
možnosti
PV

petrs51

12. 8. 2008 13:26
Tady je vidět,

že na Vás nejel ještě ruský tank. Ne, že bych to někomu přál, ale jako zkušenost je to na formování názorů to nejlepší. Doporučuju Vám zajet si do Gruzie nebo Čečny, aby jste si to zkusil. Mě to v roce 1968 stačilo.

0 0
možnosti
T

tromi

12. 8. 2008 13:31
Re: Tady je vidět,

a už jsi taky stál pod americkým bombardérem?;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 213
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1380x
Narozen v roce 1976.
Pracovník v pojišťovnictví.
Hobby: politika, hudba, divadlo, literatura, historie, film, cestování.
Pocházím z venkova, ale od roku 1996 bydlím v Praze.
Pracoval jsem v různých oborech, např. v cestovním ruchu, překladatelské firmě, marketingu apod.

Seznam rubrik