Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

hanick

1. 10. 2009 23:11
Ano - je v tom kus pravdy

bohužel bezvěrectví není východiskem. Bez víry se žít nedá a děsí mě lidi, kteří tvrdí, že věří pouze sobě a svým schopnostem. Jsem přesvědčen o tom, že v případě těžkých chvil je uslyšíme šeptat...Bože, pomoz mi...Je to v nás hodně hluboko, ani si  vědomě nejsme schopni určit svou schopnost věřit. R^

0 0
možnosti
BT

Barbarka_CZ

30. 9. 2009 12:51
dobrý

R^

0 0
možnosti
W

wiki5.5

28. 9. 2009 20:44
Česká společnost nemá problém s vírou...

tohle stacilo precist a uz vidim, ze to nema smysl cist dalsi neobjektivni clanek

0 0
možnosti
D

dairam

28. 9. 2009 20:41
karma +

moc moc pekny clanek! konecne nekdo rozumny!!

0 0
možnosti
LU

pidla

26. 9. 2009 14:57
Moc hezky napsané

a to ještě nezmiňujete pokrytecké a zpátečnické :-) postoje katolické církve k ženám.

0 0
možnosti
M

maxas

26. 9. 2009 13:46
Stačí se zadívat do historie

katolické církevní instituce miliony zmařených lidských životů ať upálených, umučených nebo zabitých ve válkách za víru nebo proti ní. Prodávání odpustků za otcovraždy a jiné zločiny. Prodávání farností jako pašalíky. Násilná rekatolizace s persekucí všech nekatolíků. Věčné intriky, nezřízená chamtivost , mocichtivost.

Církev Katolická není dílem božím, v nejlepším, ale opravdu v tom nejlepším případě je dílem lidským. Třetí možnost napadne sama, když vidíte mluvčího této slovutné instituce, který vypadá jako Satanův bratranec.I sám Kristus údajně mluvi o Falešné církvi jeho jménem se hájícím. Asi věděl co říká.

0 0
možnosti
MP

admiral666

26. 9. 2009 13:50
Re: Stačí se zadívat do historie

co miliony... miliardy!! a globalni otepleni a odlesneni v 17. stoleti pote, co byly paleny carodejnice kazdy den po stovkach!

0 0
možnosti
KM

kvetuska

25. 9. 2009 23:42
"Katolická církev

a katolictví se rádo pojí se světskou mocí" - dovolím si upřesnit. Katolická církev, reprezentovaná Vatikánem je velice úzce propojena se světskou mocí jednoduchým způsobem. Prostřednictvím peněz. Vatikán se jako podnikatel účastní světového obchodu, např.: mu patří jedna z nejvěších fabrik na prezervativy (jak příznačné). Dovolím si tvrdit, že návštěva papeže není kvůli věřícím ovečkám. Je tady proto, aby popostrčil navrácení církevního majetku, nějak se to teď zaseklo. Také je dost dráždí, že s námi nemají smlouvu hotovou. Může mi někdo vysvětlit k čemu nám taková smlouva bude dobrá? Moje babička, (narozená ještě v 19 století a dnes na Pravdě Boží) vždycky říkala: V Pána Boha věřím, ale fláterníky k tomu nepotřebuju.

0 0
možnosti
MP

admiral666

26. 9. 2009 0:52
Re: "Katolická církev

I vy kvetusko a k cemu nam jsou smlouvy s USA nebo ruskem?

0 0
možnosti
NP

Náhodně procházející

25. 9. 2009 20:42
S řadou tvrzení lze souhlasit, ale taky spousta nepřesností

Např. souhlasím s intrikováním, a tím, že když se např. zjistí, že nějaký kněz dělá nemravnosti, tak se to ututlává a neřeší. V jednom případě se jen kněz překládal do další farnosti, než farníci od svých nezletilých synů ministrantů se dověděli, co pan farář s nimi dělá. Teologog (student), kterého pan farář taky obtěžoval, a který si na něj stěžoval, tak najednou byl vyhozen ze semináře. Ne za trest, ale snad kvůli prospěchu. Pan fáráž ovšem slouži dál ...

S jinými tvrzeními souhlasit nelze, a na vše reagovat by znamenalo popsat 4x tolik, co je autorův článek.

Vadí mi jiná věc, nebo 2 věci. Pro dost lidí je církev jen katolická církev (oni se chápou jako jediná pravá církev, ostatní jsou odloučení - nyní už bratři, příp. bratři v rozdělení (první protestanté, druzí pravoslavní). A často i nevěřící lidé, či lidé, na kterých druhý víru nepozná, toto tak berou. Katolícká církev a ostatní jsou "náboženské společnosti" (rozuměj sekty). pokr.

0 0
možnosti
NP

Náhodně procházející

25. 9. 2009 20:46
Re: S řadou tvrzení lze souhlasit, ale taky spousta nepřesností

A pak tu je to druhé, sice lidi odmítající víru jako takovou. To odmítání se dosti silné, někteří by "náboženství" nejradši vůbec zakázali, jiní omezili. Jiní řeknou ano, ať věří, ale nesmí nikomu nic říkat apod. Prostě komunistická ateistická výchova, která rozvinula antipatie vůči katolictví. A toto se pak vztahuje na všechny věřící, nejen na katolíky.

Takže souhlasím s autorem, katolictví se rádo pojí se světskou mocí (Rakousko, ale i Španělsko). Ale nesnášenlivý ateismus mi vadí stejně. Jak byla katolická církev kdysi netolerantní a nekatolíci byli brutálně konvertováni či popravováni, tak dnes podobná nesnášenlivost tu je u velké části lidí. A kromě těchto dvou nezdravých extrémů, není tady i vyváženější postoj?

0 0
možnosti
J

Jst1951

25. 9. 2009 19:58
No

máte do jisté míry pravdu, ale Češi jsou vždy kritičtí k druhým, ne sami k sobě. Kdo jsi bez viny,hoď první kamenem. Znáte?

0 0
možnosti
TK

osvetitel

25. 9. 2009 20:01
Re: No

V tomto pripade jsou ale kriticti konkretne k tem , kteri se citi "povolani" k tomu , aby prekladali "vuli Bozi" !

0 0
možnosti
MP

admiral666

25. 9. 2009 19:06
cirkev neprikazuje

Cirkev neprikazuje co si ma kdo myslet. Cirkev jen predklada nazory k zamysleni a pripadnemu prijeti nebo odmitnuti. Je ale ceskou specialitou byt hystericky k predkladanym nazorum a povazovat je za nuceni k cemusi.

0 0
možnosti
MP

Vrah

25. 9. 2009 19:48
Re: cirkev neprikazuje

Doplnil bych – jde o hysterii vůči CIZÍM předkládaným názorům. ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 213
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1380x
Narozen v roce 1976.
Pracovník v pojišťovnictví.
Hobby: politika, hudba, divadlo, literatura, historie, film, cestování.
Pocházím z venkova, ale od roku 1996 bydlím v Praze.
Pracoval jsem v různých oborech, např. v cestovním ruchu, překladatelské firmě, marketingu apod.

Seznam rubrik