Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

parquin

10. 8. 2011 17:08
Na toto téma jsme

včera filozofovali v restauračním zařízení, ale došli jsme k názoru, že můžete vychovávat k nacionalismu a vlastenectví jak chcete, ale 1/3 obyvatel tohoto státu veřejně vyhlašuje, že jejich úspěch je jen jejich a nikomu na nic přispívat nebudou a 1/3 obyvatel tu první třetinu obviňuje, že jen privatizují zisky a socializují ztráty (přeneseně, včerejší výroky by byly nejen smazány, ale nejspíš i žalovatelné) a ta poslední třetina má co dělat aby se nějak uživila. Takže nevím proč se předpokládá, že jakoukoliv osvětou ohledně vlasti nebo národa se všichni shodnou na společném zájmu o nějakou vlast, když si v normálním světě navzájem nemohou přijít na jméno. Obávám se, že hlavně ta polovina lidí v této zemi, která nic nemá a nemá co ztratit, by se zájmy těch co mají aspoň něco, a tudíž mohou něco ztratit, rozhodně nebila, ani kdyby byla občanská nauka poviná už od mateřské školky.

0 0
možnosti
PH

petrph

10. 8. 2011 16:55
máte pravdu,

ale zopakujme to podstatné.Tato výchova totiž nemůže být jen proklamativní,ale praktická.Celým svým životem  by měl být každý veden , a docházet k závěru, že poctivý a čestný život se vyplácí, že se mu vyplácí chovat se zodpovědně, budovat rodinu, zvyšovat si odbornosti, více poctivě pracovat,kooperovat s ostaními, spolehnout se na potřebnou oporu státu,že společnost trestá zlo a odměňuje dobro..atd..Pouze tímto způsobem a ne jinak. Pokud tato konfrontační výchova nefunguje, jiná jí nemůže nehradit..

Abych uvedl konkrétní příklad...Nyní po celém světě obíhá video, na kterém skupina výtržníků v Londýně napadla a oloupila  neznámého mladíka. Dovolil bych si tvrdit že mnohem hlubší jizvu v duši toho mladíka ale i všech v okolí způsobila policie, která důrazně nezasáhla a neochránila zdraví a majetek občanů.Protože modřiny za pár dní zmizí a příště bude nosit u sebe na svojí ochranu třeba pistoli.Ale od dneška už ví že na policii a stát už se spoléhat nemůže

1 0
možnosti
  • Počet článků 213
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1380x
Narozen v roce 1976.
Pracovník v pojišťovnictví.
Hobby: politika, hudba, divadlo, literatura, historie, film, cestování.
Pocházím z venkova, ale od roku 1996 bydlím v Praze.
Pracoval jsem v různých oborech, např. v cestovním ruchu, překladatelské firmě, marketingu apod.

Seznam rubrik