Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AF

Toli

31. 1. 2008 12:59
Slávistický homelessák

R^

0 0
možnosti

Liška

31. 1. 2008 12:15
Dovolím si lehce nesouhlasit

Víte, ona to neměla být debata ve smyslu kandidáti se trumfují, to prostě jen oba odpovídali na otázky. Takže jaksi nebyl prostor na názorové konfrontace. A Švejnar těžko bude nezkušený, naopak se v politice pohybuje už léta.

0 0
možnosti

trojruký

31. 1. 2008 16:09
Re: Dovolím si lehce nesouhlasit

R^

0 0
možnosti

Škudla

31. 1. 2008 11:44
dividendy

Debata se mi velice líbila. Hodnocení pana Aleše je výborné.

Pan Švejnar hovořil v 90. letech o výhodě kuponové privatizace pro drobné akcionáře, kteří budou dostávat dividendy. A jak to bude pěkné jako v Amerika. Škoda, že se pánové při sezení v TV se soc. dem. drobným akcionářům  nevěnovali. Uvedené tema lidi zajímá více, než..... 

0 0
možnosti
JN

madqwert

31. 1. 2008 11:24
souhlas

na barvu kravaty a zdvihani oboci vyhral cestnej, na argumenty a styl diskuse vyhral svejnar ;-D

0 0
možnosti

trd

31. 1. 2008 11:53
Re: souhlas

Jestli to myslíte jako ironii, tak to jo. Argumenty mizerné a povrchní, často jakoby Rathovi od huby vzaté a styl diskuze - napadání? A ty věty bez osobního zanícení, jen jakoby citace z bůhvíčeho - poučky.

0 0
možnosti

zeman

31. 1. 2008 11:19
vsichni jsme nejchytrejsi

Uroven ruznych glosatoru je uboha.Kazdy by si mel zamest pred vlastnim prahem.Nejvetsi nuly se delaji chytrymi.Lidi zuijte a neublizujte,venujte se sobe a svemu okoli.Z nekterych chytrych je uplne spatne.

0 0
možnosti

houdek

31. 1. 2008 11:04
Moje hodnocení

Já jsem to viděla tak, že pan Švejnar byl jen obecný, jeho projev, to byly samé fráze, nelíbily se mi nenávistné útoky proti prezidentovi (stačil ten chladný vražedný pohled jeho očí). Nechci prezidenta, který nemá potuchu, o čem mluví, který se jen snaží se zalíbit levičákům, jehož politické názory jsou neznámé - nepočítám ty obecné fráze.

Můj dojem byl jasný - na Klause nemá ani omylem. Pokud se chce stát prezidentem na základě útočení na Klause, tak to tu máme větší přeborníky. Např. pana Ratha.

0 0
možnosti
IN

prony

31. 1. 2008 10:53
Tož tak!

Poté co se vyrojily houfy politologů, hodnotících senátní prezidentské sezení, je tento článek tím, nad čím by si i oni měli sednout a popřemýšlet.

Hodnocení bez podtextu potřeby dát o sobě (profesionálně) vědět, přitom naplnit společenskou poptávku a zároveň se zalíbit svým potencionálním budoucím chlebodárcům. Kterýmkoliv.

Dávám karmu (vlastně už jsem dal).

0 0
možnosti
IV

georgino

31. 1. 2008 10:22
VyVolení

Většinou čtu ty bloggy proto, že se u toho slušně bavím. Občas nechápu zlobné reakce, občas žasnu, co se mi objeví na obrazovce. Křupanství, zloba a neochota diskutovat slušně bez vulgarismů je tristní. V souvislosti s volbou prezidenta jakbysmet. Stejně volí 281VyVolených a pro nás je to tabu. Pro ten nadhled jsem dal karmu. Hezký den.

0 0
možnosti

Ozzzyk

31. 1. 2008 10:21
No

Tak jsem taky tu debatu viděl a musím říct, že tak úplně nesouhlasím s tím názorem, že se pan Švejnar nechal panem Klausem strhnout k jinému stylu debaty. První totiž odpovídal Klaus, který se snažil mluvit věcně a bez reakcí na svého kolegu, byl to právě Švejnar, který místo svých názorů začal do Klause rýt a poukazovat na jeho chyby a nedostatky. To Klaus psychicky nezvládly a začal mu skákat do řeči a marně se u "moderátorky" dožadoval možnosti glosovat. Takže si myslím, že to bylo přesně naopak, než jak píše autor.

Co se obou kandidátů týče, tak jako tak bude nakonec prezidentem velmi vzdělaný člověk s poměrně dobrým renomé v zahraničí (což je pro úřad prezidenta v ČR klíčové). V jednom případě to však bude děsný paličák a v druhém neslaný nemastný čechoameričan.

0 0
možnosti

BAZA

31. 1. 2008 10:18
názorově bližší?

Pan Švejnar žádné názory nemá. To, co vydává za svoje názory, jsou neustálé úpravy nějakého prohlášení podle toho, jak se to právě hodí a podle toho s kým právě mluví. Takže pokud je Vám názorově bližší veletoče a názory od ano po ne na stejnou věc, tak je Vám bližší pan Švejnar. Pan Klaus jistě udělal chyby, ale nebyl sám, šel odvážně s kůží na trh, vzal na sebe riziko. To pan Švejnar neudělal. V té době měl stené šance se prosadit, ale nechtěl nést  to riziko. Dnes kritizuje, co sám nedokázal. Přišel k hotovému a chce se nést na vlně úspěchů jiných. Nevím, kdo je Vám názorově bližší, ale vím, že pan Klaus má konstatní názory a svoji funkci si odpracoval. Vyvolává svými názory polemiky a tak to má být. Bez diskuse se nic nedá udělat.

0 0
možnosti