Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FK

manilaman

17. 2. 2010 22:55
Nebudete popularni s takovymi clanky

Alesi, sice jste to napsal dobre, ale nikdo vas nebude brat vazne. V diskuzi vidim jak se do vas navazi. Katolicka cirkev je a byla nic nez kriminalni mafie, ktera vzdy sledovala ziskavani moci a aby to dosahli, museli predevsim vymenit informace v lidskem myslicim aparate za informace jejich. Jakmile je meli zpracovane, zacali z nich tahat penize, ktere jim umoznovali se rozsirovat a zakladat pobocky v celem svete. Zajimave je, ze tyto pobocky zakladaji v zemich, kde jim lide uveri mnohem rychleji. Vsechny zeme tretiho sveta jsou nyni tercem. Oteviraji si strediska na  ohlupovani, na sve kasicky kde se stradaji penizky, hledaji neustale vic a vic zdroju prijmu, je to proste Korporace Vatikan, jak jsem je nazval ve svem clanku se stejnym nazvem. Pokora, vira? Neznamy pojem. Veri jen v prachy drahy priteli., jenom v prachy, ostatnim vnucuji pohadkky a bludy a predstiraji lasku k bliznimu svemu. K smichu. Ale tohle neni popularni nazor v kruzich cirkevnich zastancu.

0 0
možnosti
SA

Saltos Alim

18. 2. 2010 18:33
Re: Nebudete popularni s takovymi clanky

Žijeme ve světě kde bohatství hraje velkou roli, to se nedá odpárat. Obecně svět,  bohatne i když ne rovnoměrně. Peníze se získavají prací a aktivitou, nerostou na stromech. To platí i o katolické církvi která působí úspěšně skoro dva tisíce let, není se tedy co divit. Kdyby tomu tak nebylo, byla by v očích různých primitivů k smíchu. V historii   přispěla a přispívá stále k prospěchu lidstva. Pokud chcete  za mafii prohlašováno každé  úspěšné sdružení lidí stejných postojů a zájmů, pak lze uzavírat  že celý svět je složen jen  z mafií  počinaje sdruženími rybářů, atd. přes další církve až po parlamenty a vlády. Takže  zneužívat ten termín je zvrácenost. Pojmy pokora a víra neznáte stejně  jako historii,  není se pak co divit Vašim postojům s nevývratným přesvědčením, že církve a  právě j katolická  musí být zdrojem zla a tím terčem Vašeho tendenčního zájmu a docela zcestné kritiky.   8-o

0 0
možnosti
SA

Saltos Alim

17. 2. 2010 18:43
Povrchnost

Zase jeden osvícensko-reformátorsko-kritický článek o zneužívání dětí.  Ale chybí něco bližšího o způsobu toho zneužívání aby si každý mohl udělat obrázek, to  může mít  totiž různé podoby -  a to chybí, to konkretní pozouzení. Takže je to jen výlev zášti, bouchání kanonem na vrabce a navíc neopodstatněné a neoprávněné zobecňování.   Tak jsem zvědav.      8-o

0 0
možnosti

lost

17. 2. 2010 14:20
církev prošla mnoha rozděleními a krizemi

lidské často podléhá korupci, duch zůstává .kde působí duch, tam obchází i svůdce.

0 0
možnosti
JN

Moravský Slovák

17. 2. 2010 14:15
Jste moc přísný

Když se na to podíváte čistě pragmaticky, jistě vám neuniklo, že katolická církev je firma s tradicí dlouhu dva tisíce let, za tu dobu většinu času ekonomicky roste, dokázala si vybudovat pobočky ve všech světadílech, pokud někdy prožila jakousi krizi, nikdy nezkrachovala a nezkrachuje a ninyní.  Může nás to mrzet, ale nezbývá nám než to respektovat.

A ty smutné příhody? Ono je v každé firmě něco. Netroufám si odhadnout jak početný je management této firmy, ale jistě bude v řádu statisíců osob.  Takže jestliže v konkrétních případech nějaký nižší manažer či řadový zaměstnanec takto selhal, ať je jeho selhání sebevíce zavrženíhodné, nevypovídá to o církvi jako celku.

0 0
možnosti
ZK

SID09

18. 2. 2010 16:02
Re: Jste moc přísný

R^ !!  A navíc autorovy znalosti historie jsou prachmizerné, protože evidentně nepochopil příčinu a následky Bílé hory.

0 0
možnosti
PH

Rodnok

17. 2. 2010 13:42
a autor je křesťan

nebo jen pseudointelektuál, který má radost, že si může kopnout?

0 0
možnosti
E

Eidam

17. 2. 2010 13:45
Re: a autor je křesťan

Ja nejsem autor, rozhodne nejsem ani intelektual ani pseudointelektual, ale rozhodne mam radost, ze si muzu kopnout... cirkev kope do lidi staleti, stoji na lzi, krvi a vydirani...tak proc ji neoplacet stejne?!

0 0
možnosti
JM

Malicekk

17. 2. 2010 13:23
nesuď

a nebudeš souzen

0 0
možnosti
E

Eidam

17. 2. 2010 13:44
Re: nesuď

Dyt kazdy prece bude sousen, ne? Kdyz nebudu soudit ostatni, tak nemuzu jit do nebe, protoze nikdo nerozhodne, jestli tam muzu? 

Dalsi krestanske moudro co samo sebe popira

0 0
možnosti
LV

lubanek

17. 2. 2010 13:23
Římskokatolická církev.

Římskokatolická církev vyplňuje proroctví ze zjevení S. Jana 17. Nevěstka kterou vede antikristus.

0 0
možnosti
JC

Jarcho

17. 2. 2010 13:52
A přečetl jste si jeho poselství

k postní době?

Doporočuji Vám to, abyste viděl, jak blízké máte názory: http://tisk.cirkev.cz/dokumenty/poselstvi-papeze-benedikta-xvi-k-postni-dobe-2010.html

0 0
možnosti
U

Ulator

17. 2. 2010 13:19
Kdo z Vás bez viny

ať hodí kamenem.:-P

0 0
možnosti

lost

17. 2. 2010 13:12
před očistou

přichází krize, zmenší a zkvalitní se počet . to se týká i jiných entit

0 0
možnosti