Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Martin Šubrt

12. 1. 2009 14:29
?

Topolánek tam nejel jako dráb nařídit podpisy. Pochybuju, že nad všemi stál ahrozil prstíčkem... Pokud platí, že dodatek dopsal ukrajinský vicepremiér po Topolánkově odjezdu, je odpověď k článku známa... Ovšem to nic nemění na tom, že autor článku trpí tím, čím většina médií u nás. Je třeba naše představitele veřejně ponižovat co nejvíce, aby si toho svět všiml, světová média to převzala, napsala o tom a pak vítězoslavně přebírat ty články ze světových médií pod heslem, Češi jsou ve světě fakt blbci. A teď je fuk, jestli tu vládne levej nebo pravej, ta touha si dělat ve světě ostudu je u médií tak výživná, že už i ti politici sami o sobě dělají ostudu menší. No jo, ale když je šance svojí zemi někde ponížit, tak proč se do toho nepustit. Víte, koukám na ty cizí politiky, a určitě jsou doma lidem taky pro smích, ale jak přijedou ven, jsou to reprezentanti cizí země.Ne že tam nekritizují, taky tam mají skandály a různé názory, ale nepoužívají je k politickému boji a ponižování své země.

0 0
možnosti
JN

5alfa

13. 1. 2009 11:36
Re: ?

Jistěže tam nejel jako dráb, ale jako zprostředkovatel. Pokud přistál v Kyjevě a vytelefonoval s Moskvou souhlas, pokud zaletěl do Moskvy pro podepsanou smlouvu, pokud se stavil zase v Kyjevě, aby ji podepsala i Ukrajina a pak...

Prostě jako zprostředkovatel zařídil nějakou dohodu. Byl tam, aby podal hlášení, pokud se někdo zjevně dohodnout nechce, aby se ukázalo, kdo po jistých dohodách klade stále další a další požadavky.

A v tom se Ukrajina pokusila Rusko podrazit, když už do podepsané smlouvy něco doplnila. Je veliká škoda, že u toho "byl taky náš premiér".

Takže správné podpisy přišly nakonec ne v Kyjevě v sobotu večer, ale až v Bruselu v pondělí dopoledne. Takže smetana nakonec zůstala jinde, škoda, že to náš premiér nedotáhl do vítezného konce jako to udělal o 36 hodin později Barroso.

Takže pokud si odněkud zaslechl potlesk, přišel jen od těch, co v Evropě mrznou o něco déle a potřebovali se zahřát. Nebyl to potlesk děkovný a bohužel nebyl určen našemu premiérovi.

0 0
možnosti

Bronislav Šimoník

12. 1. 2009 13:31
Všechno špatně

I kdyby Topolánek vyjednal, že k nám bude kromě plynu taky proudit neomezeně a zdarma ropa a ještě navrch šampaňský, všechno bude špatně, minimálně proto, že to nekonzultoval s Rudým Jyrkou:-P

0 0
možnosti

vodní želva

12. 1. 2009 14:40
Re: Všechno špatně

Topolánek v této věci udělal velmi dobrou práci, ale tleskat mu začnu, až se dozvím, že plyn proudí potrubím do Evropy.

0 0
možnosti
N

Nika.meil

12. 1. 2009 13:09
Ajaj....

To by bylo, aby se něco nenašlo,že? Napadlo mě,že to chce hodně přemýšlení si na něčem kladném přeci jen vymyslet něco zápornýho. V tom jste ale mistr, i když značně naivní. Topolánkovi se vyjednávání podařilo, těžko to přijímáte vy i pan hysterický (rozuměj Paroubek),ale vymýšlet si takové nesmysli....že Vám to není hloupý.

0 0
možnosti
JN

5alfa

12. 1. 2009 11:51
Odpověď je snad jasná.

Pokud je opravdu pod smlouvou "rukou" dopsáno, že Ukrajina je spolehlivý obchodní partner, a že Rusku "NIC" nedluží - tak o tom Topolánek jistojiště nevěděl...

Nelze opravdu předpokládat, že tohle by Topolánek poslal Rusům a nebo to od nich z Moskvy dokonce takto přivezl. ;-D

Ostatně jedno Barossovo štěknutí do telefonu zřejmě zajistilo, že "Spolehlivý obchodní patrner přestane Evropu tahat do jejich sporu s Ruskem"

Myslím, že EU má zaplatit měřáky na rusko-ukrajinské straně a taky na straně ukrajinsko-slovenské. Jinak nebude klid a pořádek. :-)

Pokud si někdo myslí, že o dodatku Topolánek věděl a doufal, že TOHLE u Rusů projde, pak má ještě menší IQ, jako minimální IQ od dvou vládních expertů (Čunek, Stehlíková)

0 0
možnosti
LM

Aaron71

12. 1. 2009 12:08
Re: Odpověď je snad jasná.

Pořád si kladu otázku. Proč když má Bartuška podle Římana telefon na všechny lidi na Ukrajině, proč to hned nevytelefonoval?

0 0
možnosti
B

BicNaRudyZmetky

12. 1. 2009 10:54
topolanek ti nic nedluzi

lidem jako je kadeřábek, vioš, editi a spol. nedluží vůbec nic, jen možná letenku do severní koreje .......[>-]

0 0
možnosti
TJ

vioš

12. 1. 2009 11:27
Re: topolanek ti nic nedluzi

Velký přínos argumentů na úrovni příznivce ODS.

0 0
možnosti
JK

MiroTR

12. 1. 2009 10:53
V té delegaci nebyl jen Topolánek,

ale asi i nějaký právník, někdo za Rusko a Ukrajinu, atd. Myslíte, že by všichni byli takhle hloupí ?

0 0
možnosti
LM

Aaron71

12. 1. 2009 10:58
Re: V té delegaci nebyl jen Topolánek,

Obávám se, že tam žádný právník nebyl. A ta "hloupost" je spíš naivita. Na východ od nás je potřeba několikrát zvažovat, co chce druhá strana říci a pokud už něco řekne, tak je potřeba pořádně číst. Rusko a Ukrajina se navzájem znají dobře. A pokud Putin řekl, že TRVÁ na tom aby to bylo písemně a Tymošenková tam NĚCO dopíše tak se z toho nemůže zprostředkovatel vykroutit tak, že řekne, že to je podepsané a dodatek je nepodstatný. Běžným jevem třeba u nás je, že "platový výměr" je dodatkem pracovní smlouvy. Znamená to, že je nepodstatný?

0 0
možnosti
PK

pajka_1

12. 1. 2009 10:43
nesmysl

Je úplně jedno,jestli o tom věděl nebo nevěděl. Ukrajinská jednostranná deklarace nemá právní závaznost a tak tam klidně mohli poslat s tím i reklamní leták a vyšlo by to na stejno.

Velký úspěch je to v každém případě.

0 0
možnosti
TJ

vioš

12. 1. 2009 10:45
Re: nesmysl

Jedno to rozhodně není.

0 0
možnosti
TJ

vioš

12. 1. 2009 10:40
taktak

R^ Souhlas se článkem, především se závěrem.

0 0
možnosti
V

venouš

12. 1. 2009 10:35
A vy si

myslíte, že Topolánek odpoví? A když, tak  že pravdivě? Zatím vždycky přinejmenším mlžil, když už přímo nelhal. Všechna jeho vyjádření se hemží sebechválou, ale skutek zpravidla utek. Takovým premiérem se nemůže pochubit nikdo!

0 0
možnosti