Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP1

Pavel Podařil 1975

30. 9. 2009 16:05
Proč platíme Papeže?

Současný papež je  mi opravu ukradený. A velmi se mi příčilo když Klaus řekl že celá česká země je šastná, že k nám zavítal. Jsem čech a spíš mě to vše naštvalo . Proč máme z našich daní v době krize platit náročnou návštěvu papeže, hlavy nějaké církve? Církev nemá v naší zemi nijakou zvlástní oporu, nechápu proč tolik pompeznosti pro jeiího představitele? Církev vždy tahal z lidí peníze a tak to zustane dál. Věřím v boha..a absolutně na to žádnou církev nepotřebuju. Odsuzüju navštěvu papeže a odsuzuju naš epolitiky v čele s Klaosem za jejich patolízalství. Až někdo bude chtít opět pozvat papeže tak at si ho církev nebo lidovci pozvou sami a také si to sami platí.

0 0
možnosti
ZK

SID09

30. 9. 2009 16:50
Re: Proč platíme Papeže?

A já nesnáším zasedání měnového fondu v Praze - to bylo mnohonásobně  dražšší, dalaljáma je mi ukradený - a navíc komplikuje naše vztahy s čínou. US prezidenti jsou mi taky ukradení. Náš parlament a senát taky. Můžu to všechno odsuzovat, ale to je tak asi jediné, co s tím můžu opravdu udělat. ;-D;-D;-D!!

0 0
možnosti
MU

Mira UL

30. 9. 2009 12:00
/

Je mi Vás líto. Odsuzujete to, co vůbec neznáte. Asi vůbec rád odsuzujete. S tím ale nikdo mimo Vás nic neudělá.

miroslav.vojta@volny.cz

0 0
možnosti
H

honzahoff

29. 9. 2009 14:41
Zajímavý odstavec

Zaujal mě předposlední odstavec článku, který začíná slovy:  Benedikt XVI. nevyvrátil nedůvěru, kterou má...

Copak skutečnost, že si vybral k návštěvě (papírově) nejateističtější stát ve středu Evropy už nesvědčí o snaze zmenšit bariéry mezi většinou českého národa a katolickou církví?

Omlouvat se za chyby - jistě, to je možné, ale málokdo se tolik omlouvá za své předchozí viny jako Církev.

Nezastal se Jana Husa a jeho následníků, kteří bojovali za církev držící se pouze Bible? Že by pan autor opravdu Husa, Chelčického, Blahoslava a Komenského pečlivě četl a srovnával jejich dílo s Biblí?

Neotevřel náruč ke smíření a odpuštění, které by většina národa opravdu uvítala? Je si tím autor opravdu jist, že národ touží po usmíření a odpuštění? A jak se taková náruč otevírá?

0 0
možnosti
J

jirkaknop

29. 9. 2009 15:06
Re: Zajímavý odstavec

Stačilo,kdyby mluvil s lidmi a oblékl se jako pravý křesťan. Překladatele snad měl,ne?

0 0
možnosti
MU

Mira UL

29. 9. 2009 13:31
Autorův názor na svět odpovídá jeho

možným zkušenostem. Život ve spotřebě a pro spotřebu. Život bez duchovního rozměru. Život s minimálním vzděláním nebo raději bez vzdělání - vědění zavazuje a proto škodí bezstarostnému konzumu. Život v boji proti katolické církvi, v boji proti zásadám desatera.

Církev jako společnost uznávající vyšší síly než lidské vědění existuje stovky let právě proto, že vyznává stále stejné hodnoty. A bude jako společnost existovat (doufejme)ještě stovky let poté, co pana Kadeřábka podříznou Alláhovi věrozvěstové. Katolická církev bude malou, ale pevnou společností, žijící v nehostinné poušti muslimy vydrancované a na hlínu vyjedené Evropy. Bude holýma rukama hájit skromné živobytí před nájezdy asijských loupeživých hord, jako poslední výspa evropské civilizace. Opravdu to chceme?

miroslav.vojta@volny.cz

0 0
možnosti
AS

antonio seruti

29. 9. 2009 13:05
a jak byste si to asi představoval

přijede chlápek v džínách a triku, řekne "dneska kašlu na zbytečnou oficiální rétoriku, tak zachlastejte, nakupte šprcky a koukejte se pořádně odvázat!" To byste si asi řekl, že ten papež měl konečně grády...

Jsou i lidi, který berou to, že návštěva papeže proběhne tak, jak plus minus očekávají, jako jistotu, která jim stojí za to. Tak trochu tolerance.

0 0
možnosti
  • Počet článků 213
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1380x
Narozen v roce 1976.
Pracovník v pojišťovnictví.
Hobby: politika, hudba, divadlo, literatura, historie, film, cestování.
Pocházím z venkova, ale od roku 1996 bydlím v Praze.
Pracoval jsem v různých oborech, např. v cestovním ruchu, překladatelské firmě, marketingu apod.

Seznam rubrik