Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A

akki

30. 5. 2008 1:28
A opět

děkuji. ( Viz Váš novější příspěvek.) S Vámi by byla radost debatovat. Nejste omezený a přesvědčený o svém jedině správném názoru. Jako bohužel nastupující generace politiků. Teď je to o divadle. Prosťáčci se radují a vůbec jim nedochází, že příště to bude o jejich teplém hnízdečku. Že tohle je jen první vlašťovka. A většina na to nalítla.;-(

0 0
možnosti
PD

petrdoktor

26. 5. 2008 22:51
porkračování

opravdu chlap s kulama potřebuje do kulí nakopat, třeba se vzpamatuje, pak ho možná odkopne muilenka, třeba se vrátí ke své zákonité a třeba budu moci zase voli tpravici(Y)

0 0
možnosti
J

jirkan01

26. 5. 2008 19:12
Začal jste Richterem

takže na ostatní nebudu reagovat, i když to jsou nesmysly. Nechápu, proč se tak moc  debatuje o příspěvcích nejrůznějším divadlům. Bydlím vedle firmy na výrobu kuchyňských linek. Myslíte, že by měla mít nárok na dotace? Jde přece o kulturní prostředí v domácnosti a to se dotýká mnohem víc lidí než kultura v divadle. Pokud nějaké divadlo lidi nezajímá, proč má jeho provoz platit někdo jiný než pár skalních příznivců?. Pokud se někdo cítí umělcem, má dělat to, za čím si stojí, ale bez nároku na veřejné peníze. Znám spustu výborných hudebních kapel, které vystupují pro radost a nevím, proč by herci hrající na podobné úrovni měli být dotováni.

0 0
možnosti
LH

ant.

26. 5. 2008 20:48
Re: Začal jste Richterem

R^R^R^

0 0
možnosti
LON

L.O.N.

26. 5. 2008 17:43
Objektivně, slušně a bez urážek

Z Vašeho představení pod fotkou:

"Dobrat se objektivního pohledu z pozice mých zásad, zkušeností a priorit - slušně, pokud možno s argumenty a vždy bez urážek- to bych si přál nejen od svých příspěvků, ale i od ostatních:o)"

Bohužel jste se nedobral pohledu objektivního, ale ryze subjektivního, a nebylo to ani "slušně a vždy bez urážek", přirovnávat současnou vládu, která bude pravděpodobně po volbách demokraticky svržena, s komunistickou vládou bez možnost odstranění volbami, to je dost drsná urážka a neslušnost.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

26. 5. 2008 18:44
Re: Objektivně, slušně a bez urážek

R^

0 0
možnosti
JS

DeWalt

26. 5. 2008 17:21
Vážený, uhodil jste hřebíček na hlavičku

I když to nedá zase takovou práci, protože tahle "vláda" se opravdu "snaží" ,ale zjevení KarmaBandu Polaneckého,Kříže,Šimoníka i "nerva" Zieglera, je toho důkazem. Pište dál. Díky

0 0
možnosti
NB

j@ck

26. 5. 2008 17:53
Re: Vážený, uhodil jste hřebíček na hlavičku

tahle vami jmenovana squadra je vykvet hlouposti na blozich idnes ;-D

0 0
možnosti
MS

isamuel

26. 5. 2008 17:02
kecy, kecy, kecy...

Vazeny, v roce 1989 vam bylo tusim 13 let a byl jste maximalne hrdy na svuj pionyrsky satek, tak si nechte vase srovnavani s komunistickymi vladami. Vite o tom "prd". Krome Topolankova vulgarniho gesta nemate dukaz na zadne vase trvzeni. Jste horsi "kecalek" nez senator Novotny. Napr. vasi odbornici, kteri varuji pred reformou, jsou temer do jednoho "socialiste (byvali komuniste) s lidskou tvari" z roku 1968. A vase vyzva na konci je jak z pera pravdolaskovych idealistu - nepolitickych politiku.

Dekujeme nepiste!

0 0
možnosti
H

halohalo

26. 5. 2008 18:43
Kdyby si mladej uvědomil,

že za komoušů by musel chodit do prvomájového průvodu a že nebyl WC-papír mluvil by jinak. Potomci dnešních rodičů přeberou stát v plném rozkvětu ekonomiky a takřka ideální společnost bez totality. Mladí nevzdávejte to a nedejte se odradit. Volte ODS !!!

0 0
možnosti
JC

jacek097

26. 5. 2008 16:54
Meles pate pres devate....

Radni Richter naopak s divadelniky souhlasi, akorat to neni s temi, co halasne porvavaji na namestich. Jenze tem zase nenaslouchaji nase "nezavisla" media, takze ty to tady pak meles jedno pres druhe... MIliony prazska radnice rozdava a hodne (pres půl miliardy), ale ted se to dava vice lidem, predevsim mladejm umelcum a to se temhle rvounum hlavne nelibi.  Ty to potom tady semeles na jednu hromadku....;-D;-D;-D

0 0
možnosti
VH

Stará kára

26. 5. 2008 16:04
Jednu pravdu máte (jen jednu)

Korupce se stala normou. Již před padesáti léty a trvá to bez výjimek (bez výjimek !!!) dosud.

S  ostatním nelze souhlasit:

1. Arogantní je neakceptovat rozhodnutí soudu (který jednání státní zástupkyně odsouhlasil). 

2. Vláda odsouhlasila text smlouvy. To před procesem schvalování udělat musí. Jestli bude referendum nebo ne rozhoduje zákonodárný sbor (nikoliv vláda - tuto záměnu děláte trvale; už jste mohl pochopit); stejně jako tento sbor smlouvu přijme či nikoliv. To je demokratické, nikoliv arogantní.

3. Všimněte si, kolik je v demokratických státech vlád s menšinovou koalicí - a s podporou některých poslanců. Nikdo neřve, že výsledky hlasování jsou nedemokratické. Dovoluji si upozornit, že naše Ústava nemluví nic o povinnosti hlasovat podle rozhodnutí strany (což by bylo bolševické), ale podle svého svědomí. Vy znáte pány Melčáka a Pohanku, abyste věděl jaké svědomí je vede k hlasování? Vylučujete možnost, že je to z náklonnosti k Zemanovi (například)?

0 0
možnosti
VH

Stará kára

26. 5. 2008 16:15
Re: Jednu pravdu máte (jen jednu)

4. Pan Rychtr (upozorňuji, že se nejedná o vládního činitele) navrhuje jiné dělení dotací. No - já bych především zvažoval, proč vůbec dotace. Pan Rychtr nehledí na námitky těch, kterých se dotace týkají? Ale hledí. Jenže vy vidíte jen některé z nich. Ty, kteří řvou. Ty, kteří neumí na sebe vydělat (nebo spíše umí, ale je jim to málo). Jako neodborníky ("nekulturní" neodborníky) vykreslují své odpůrce výhradně ti, kdo o dotace v současnosti přicházejí. Nelžete: stamilóny z mé kapsy se na divadla našly (jako před tím), jen se dělí podle jiného klíče. A ten klíč nevoní těm, ke kterým není tak "milosrdný", jako byl dříve. Buď si Divadlo na Fidlovačce na sebe nevydělá - pak proč nesouhlasíte s dotací, nebo vydělá a ptejte se, co udělá se ziskem (pošeptám vám tajemství: reinvestuje, tedy chová se jako neziskové).

4. Prezident Klaus není členem vlády a formálně ani žádné strany (odvoláváte-li se na čestné předsednicví poznamenávám, že čestný občan často v obci taky nebydlel).

0 0
možnosti
JJ

kokr57

26. 5. 2008 15:15
a ještě k divadlů a obecně k umění....

....,je totiž jasné,kdo trochu rozumí kumštu,že komerční šmíra vždy vydělá více,protože nejde o kvalitu,ale o blbost kýčovitého diváka,než umění pro náročného diváka,ostatně Vincent van Gogh neprodal za života jediný obraz.Navíc v našich zemích je z nějakého důvodu "divadlo" a "film", vždy protěžován a bohatě dotován,a veden jako rodinné stříbro,byť už to je dávno jen hliník. Obecně proč se nehlásí o dotace třeba hudebníci???

0 0
možnosti
VH

Stará kára

26. 5. 2008 15:50
Re: a ještě k divadlů a obecně k umění....

 V divadlech (abych uvedl ta, která znám) "Jizerka" či "Fidlovačka" hraje šmíra? Uveďte jmenovitě. Mimochodem: Komerční šmíra byli Voskovec s Werichem (ubezpečuji vás, že granty nedostávali)?  Která představení té "šmíry" jsou pod vkusem těch, kdo "trochu rozumí kumštu"? Uveďte jmenovitě (pokud jen nepapouškujete, jistě znáte moře příkladů). Pan Ornest s panem Krausem vykřikovali cosi o vkusu těch, kdo chodí na muzikály. Podle čeho se posuzuje kvalitní dílo?  Velmi kvalitní hudba Svobodova, vynikající pěvecké výkony (Bílá, ....), znamenité herecké výkony (Kornův klaun), výprava. To vše prvotřídní a chodí na to jen "nevkusáci"?

Ne, nejde o kvalitu. Jde o to, že se peníze nedostaly k těm, kteří se jimi dosud buď krmili (pokud byli stejně schopní jako "komerce), nebo podpírali svoji neschopnost.

0 0
možnosti
TJ

vioš

26. 5. 2008 15:06
horší je jen spojení s komunisty

Jednou ta absurdní parodie na vládu a hra ODS na  moderní pravicovou stranu  skončí. Topolánek slibuje slušnost. Před volbama sliboval daňové prázdniny, nulové daně, přehlednost státního hospodaření, potlačení korupce bla bla bla.... Přišel Dalík a duo M+P, na kterém je Topolánkova vláda závislá.  ODSsáčci jásejte. Hůř jste do dopracovat nemohli.

0 0
možnosti
AJ

aljav

26. 5. 2008 15:09
Re: horší je jen spojení s komunisty

nulové daně ??? ;-D ;-D ;-D ;-D Si jse pomátl ? Sorry, le to mě dostalo ! Kdyby jsi napsal "nižší daně", tak možná ! Ona daň z příjmu nižší je, ale bohužel zvedli 5% na 9% a nesnížili 19% + tzv.superhrubá mzda ! To kritizuj, OK. Ale nemel že někdo sliboval nulovou daň ! Jsi pak za pomýleného !

0 0
možnosti