Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Restituce není příjmem, restituce je nápravou předchozí sprosté zlodějiny, kterou těžko někdy lze plně napravit. Komunisté ukradli spoustu majetku a jako bonus ho zdevastovali neuvěřitelným způsobem.

1 0
možnosti
Foto

v daném zákonu není o restitucích ani půl slova.

0 0
možnosti

tři základní církevní principy: chudoba, poslušnost a čistota, platí poue pro sprostý lid, nikoliv pro klér.

2 2
možnosti
Foto

Komunistická Generální prokuratura se k otázce církevního vlastnictví se vyjádřila dne 20. 5. 1954 (Č.T. 208/54-ZO-33) takto: "Majetek církví a náboženských společností není socialistickým vlastnictvím ani vlastnictvím osobním. Církevní majetek nebyl zestátněn. Vlastnictví církví, popřípadě církevních institutů trvá a stát na majetek toliko dozírá. Nemůže proto jít o žádnou z forem socialistického vlastnictví. Osobním vlastnictvím nemůže být rovněž, poněvadž je to povahou tohoto druhu vlastnictví vyloučeno. Jde tedy o vlastnictví soukromé. Toto vlastnictví se však vyznačuje některými zvláštnostmi, které je odlišují od jiného soukromého vlastnictví zejména tím, že církevní majetek je nejen pod dozorem, ale i pod zvláštní ochranou státu, který svým dozorem jej chrání před odnětím kultovým účelům." Tedy komunisté v 50. letech církevní vlastnictví nepopíraly! Dnes jej ANO komunisté a ČSSD popírá.

3 0
možnosti
Foto

Ano,jistě, každý náhodný kolemjdoucí by potvrdil, že kostel je církevním majetkem, ve skutečnosti kostel vlastnil kostel. A ta generální prokuratora se nevyjadřovala k pozemkům, k lesům a polím, protože ty už byly dávno převedeny na jiné subjekty.

0 3
možnosti

Restituce není příjem! Není možné, někomu něco ukrást a při vracení si z toho vzít pro sebe podíl! Komunisti, socani a někteří další se mýlí. Ostatně doufám, že jim to Ústavní soud vysvětlí... :-)

6 0
možnosti
Foto

To by tomu restituentovi muselo předtím něco patřit. Ve skutečnosti šlo o svěřený majetek,, nikoliv o majetek nabytý vlastním přičiněním. Ten majetek dotyčnému byl svěřen, aby se modlit k Bohu za spásu Habsburků. Ateistická první, druhá, třetí i lidově demokratická republika nic takového nepotřebovali, takže nějaké svěřenectví ztratilo jakýkoliv význam. Proto daný majetek musel být vrácen lidu. O žádnou krádež jít nemohlo.

2 6
možnosti

Pokud mi policie vrátí ukradené auto, měl bych z něj platit daň z příjmu? Anebo pokud mi stát vyplatí odškodné za neoprávněné věznění, tak také? Je to velmi sporné. To by taky majitel baráku mohl znovu a znovu platit daň z nabytí nemovitosti pokaždé, když z něj policajti vyženou smažky.

7 0
možnosti
Foto

Nejde o ukradené auto, vy po policii chcete finanční kompenzaci za ojete auto, které jste měl od té policie propůjčené, jako za nové.. Říká se tomu neoprávněné obohacení.

2 4
možnosti

Víra vs. církev - ve věci restitucí ireleventní.

ekonomický rozkvět vs. inkvizice a doba temna - mám to chápat jako něco podprahového, nebo přímé obvinění?

sportovní organizace - irelevantní, nedochází k žádné "odluce sportovních organizací od státu", sportovní organizace pořád dostávají a budou dostávat státní peníze.

prosazování vůle lidu - poslanci slibují, že mandát budou vykonávat v zájmu VŠEHO lidu (nikoli zájmu většiny:), ale také dle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Tyhle věci často nebývají v souladu, navíc zájem všeho lidu se často rozchází s PŘÁNÍM všeho lidu. Tak co s tím?

To co církve dostaly, není DAR, takže zmínka o něm je zase pokus o něco podprahového? Tyto příjmy budou zdaněny obvyklými daněmi. DPH, DPFO, z převodu nemovitostí...

.

Váš text formálně vyčnívá nad vše, co tu publikují tradiční bijci církví. Ale to nestačí;-)

3 1
možnosti

On to těm komunistům a socialistům Ústavní soud vysvětlí! :-)

2 0
možnosti
Foto

To je zase blábol. Oprávněnost církevních restitucí potvrdil i Ústavní soud. RvRvRv

7 0
možnosti

Zdá se, že to kolegyně blogerka přímo nerozporuje - jen se zmiňuje o nějaké zvláštní dani. Chybí mi ale pokračování té úvahy: Jestli by ta daň měla být třeba 1% nebo 100%? Nebo jestli by se o ní mělo rozhodnout například v referendu? A bude stačit jen jedna speciální daň, nebo bude v pořádku, pokud další vlády budou považovat za spravedlivé stanovit další speciální daň?

.

Tolik nedotažených problémů, o kterých jsem neviděl uvažovat zatím žádného ze zastánců dodatečného zdanění:-)

1 0
možnosti
Foto

Jak lze snadno spočítat, tak finanční náhrady za nevydané lesy umožňují katolické církvi těchto lesů nakoupit tolik, že dohromady jich bude mít více než před první pozemkovou reformou v r. 1920.

4 5
možnosti
Foto

Vážený mínuskáři, netušil jsem, že závidíte katolické církvi nějaký ten hektar lesa navíc. ;-D

2 4
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2058x
Nejlépe mě vystihuje moje motto:

"Příčinou krize je morální bída. Přelom hospodářské krize? Nevěřím v žádné přelomy samy od sebe. To, čemu jsme zvykli říkat hospodářská krize, je jiné jméno pro mravní bídu. Mravní bída je příčina, hospodářský úpadek je následek. V naší zemi je mnoho lidí, kteří se domnívají, že hospodářský úpadek lze sanovat penězi. Hrozím se důsledku tohoto omylu. V postavení, v němž se nacházíme, nepotřebujeme žádných geniálních obratů a kombinací. Potřebujeme mravní stanoviska k lidem, k práci a veřejnému majetku. Nepodporovat bankrotáře, nedělat dluhy, nevyhazovat hodnoty za nic, nevydírat pracující, dělat to, co nás pozvedlo z poválečné bídy, pracovat a šetřit a učinit práci a šetření výnosnější, žádoucnější a čestnější než lenošení a mrhání. Máte pravdu, je třeba překonat krizi důvěry, technickými zásahy, finančními a úvěrovými ji však překonat nelze, důvěra je věc osobní a důvěru lze obnovit jen mravním hlediskem a osobním příkladem." (T. Baťa)

Seznam rubrik