Myší analýza prezidentských voleb

Konečně jsme měli možnost si Hradního pána zvolit sami. Takovou událost si nemůže nechat ujít ani myš jako já...

isifa/MAFRA/Dan Materna

Do ringu nastoupili borci a borkyně různých váhových kategorií, které přišla tentokrát podpořit nebývalá skupina příznivců - cca 61 procent. Gong v pátek ohlásil první kolo, které v sobotu skončilo. Po napínavém souboji si prozatím "Rockyho postoj" drží Miloš Zeman a Karel Schwarzenberg (s minimálním rozdílem 24,2 a 23,4 procenta), které čekají teď dva týdny v klinči, bez rukavic a full contact, aby se v rozhodujícím druhém kole utkali o titul českého interšampiona (kromě jiného hrajou i o místo na stěnách škol, koho budeme olizovat na známkách, kdo nás bude vždy na Nový rok bavit v našich posilvestrovských obývácích atd.)

A jak dopadli po prvním kole ostatní bojovníci?

Nečekané K.O. v prvním kole dostal předpokládaný favorit "těžké váhy", bývalý premiér, Jan Fischer, který získal něco málo přes 16 procent. Tento bojovník odchází z ringu s nečekanou náloží a i když to ještě před pár měsíci vypadalo na relativně jasné vítězství, podcenil přípravu těsně před zápasem.

Hezkou bramborovou medaily získal Jiří Dienstbier, který získal téměř stejně jako Jan Fischer a tento mladý borec nás v budoucnu ještě může překvapit lepšími výsledky v jeho boxerské kariéře.

Hvězdou utkání a nejvýraznější tváří (nejen) se bezpochyby stal Vladimír Franc, který se se ziskem 6,84 procent dostal na, před pár lety těžko představitelné, páté místo a je na místě ocenit jeho bojovný výkon. Naznačuje nám to, že se společnost začala probouzet z "klinické smrti" a začíná se projevovat jinde než po hospodách a internetových diskusích. Úspěch Vladimíra France je o to silnější, že za sebou nechal na nosítkách borce daleko většího "kalibru" a stal se nejlépe umístěným "nepolitikem". Bravo!

Šesté a sedmé místo obsadili dámy Zuzana Roithová a Táňa Fischerová, obě dámy si poctivě odpracovaly přípravu i s úctou přežily samotný zápas v ringu. Příjemné zpestření celého "mače".

Největší nakládačku dostal na osmém místě Přemysl Sobotka, který dostal necelé 2,5 procenta a to je téměř 3x méně než výsledek Vladimíra France. Přemyslovci na Hrad evidentně netáhnou a jestli největší "pravicová strana v zemi" má kandidáta, který dostane takovej knock-out, tak by měli celý realizační tým rozpustit. Obzvlášť pokud si tento tým odnesl debakl už poněkolikátý v řadě. Skoro to vypadá, že tento tým leží se stále ještě zvednutou (a lehce provokující) bradou v ringu, svět okolo sebe vidí velmi rozmazaně, ani na jedno ucho neslyší, vnímá jenom jak je "počítán" a snaží se za každou cenu oddálit bouchnutí do gongu. (mimochodem od posledního místa borce Přemka dělilo jenom cca 0,17 procenta, jen o myší chlup nebyl poslední)

A na čestném devátém místě se umístila Jana Bobošíková, která určitě skvěle zvládá pobyt před kamerou, ale měla by méně "buldozerizovat" diváky a nasadit trošku pozitivnější tón. Férově je třeba přiznat, že ta jako jediná dostala K.O. od státu, který ji na několik týdnů díky magickému propočtu (Adam Bernau a expedice Adam 84 by se asi divili) vyřadil z ringu, aby ji tam zase následně vrátil.

A co nového jsme se vlastně dozvěděli?

  • nový prezident se přistěhuje buď z Vysočiny nebo zámku Dřevíč
  • opět jsme si ověřili, že se boxuje do poslední minuty = Karel Schwarzenberg spustil kampaň na plné obrátky až pár dní před volbami a evidentně zabodoval
  • předvolební průzkumy by měly "zakázat" = týden před volbami "renomovaný" průzkum ukázal Karlovi 11 procent a Přemyslovi 7 procent. Těsněěě vedleeeeeeee!
  • předvolební průzkumy by se měly "zakázat" podruhé = pár dní před volbami jedna z televizí udělala předvolební duel (mimochodem spíše estrádního charakteru, který by měli dát do encyklopedií do rubriky "nejhorší volební pořady historie"), do kterého pozvali pouze dva "favority" průzkumů a to p. Zemana a p. Fischera - kde asi udělali soudruzi z NDR chybu?
  • nečekaně hodně lidí by chtělo na známce olizovat "inkoustového krále" a to ukazuje, že se "něco děje"
  • jedna z největších politických stran směřuje mílovými kroky k tomu, že je bude volit jen modrý pták

 

A v co můžeme doufat?

Ve vítězství "Dědy Drchlíka", který konečně podloží CML a zase se to kolem nás aspoň trošku "narovná". Návod jak na to naleznou oba kandidáti tady (časomíra videa na cca 2:50):

P.S. Říkal jsem si, že při neděli vytáhnu svojí věšteckou kouli. "Co tam vidíš, Jindřichu?" Dávám chillskému peru rok, maximálně dva. Než bude podepisovat opět dokumenty modrého ptáka. Že by se z Hradního pána stal spasitel a zase trenér zachraňující tým z baráže?

Autor: Myšák Kabir | neděle 13.1.2013 21:28 | karma článku: 11,63 | přečteno: 809x
  • Další články autora

Myšák Kabir

Kabir v Potkaním Klokánku

7.12.2015 v 14:54 | Karma: 22,72

Myšák Kabir

Kabirovo skotačení ve Skotsku

19.11.2015 v 13:48 | Karma: 19,39

Myšák Kabir

Kabirovo léto

3.9.2015 v 14:15 | Karma: 22,23

Myšák Kabir

Festival pohledem myší

14.7.2015 v 14:21 | Karma: 22,80