- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Nikdy jsem kance neviděl, natož abych ho jedl. Nic jsem nenechal náhodě a vše pořádně nastudoval.
Přitáhněte z lesa 1 kg kančího masa - nejlépe krk nebo plec.
Maso nakrájejte a pozor při tom na prsty!
Pokud se vám nějaký čtyřnohý kamarád otírá během krájení kolem lýtek - nenápadně mu šoupněte taky příděl.
A máme tu opět jedno třídní foto před zahájením školního roku: Hned vedle mě největší sígr třídy 1 kg masa (krk nebo plec), 1 cibule (do tý jsem tajně zamilovaný už třetím rokem), 5 lžic oleje (to je trochu podivín), 1 lžíce papriky (ta měla vloni dvojku z chování) trocha soli (tu ještě neznám, protože k nám propadla), 1/2 lžičky majoránky (tahle holka hezky voní), 2 stroužky česneku (toho si radši držim od těla), 1 vrchovatá lžíce bramborového škrobu (ten nezkazí žádnou legraci), hrnek vody a sušený rajčata (to jsou jednovaječný rozmazlený dvojčata). Jo a jako třídního máme letos Papiňáka.
Cibuli jsem nakrájel v bojovým ohozu.
Dal ji trochu osmahnout.
Oloupal jsem dva stroužky česneku.
Na osmahnutou cibuli jsem přidal maso, všechno koření a pořádně jsem to zamíchal.
Pokusil jsem se namačkat dva stroužky česneku, ale už jste někdy viděli myš, která by to umáčkla? Musel jsem zase žadonit o pomoc...
Až budete zavírat papiňák tak pozor na to, aby vám nechytla nohavice jako mně. Počítejte s tím, že se to bude papiňákovat asi hodinu. Pokud papiňák nemáte, tak si můžete jít určitě na dvě hoďky číst.
Do hrnku jsem dal vrchovatou lžici bramborového škrobu a zalil vodou. Papiňák po hodině odklopil a když jsem zjistil, že je maso měkký, tak jsem ho zalil škrobem. Tady pozor!! Musíte pořádně míchat a přilívat vodu, jinak se maso přichytí.
A už jsem krájel chleba a šel pod pípu.
A kdo říká, že jsem skončil jenom u jednoho?
Další články autora |
Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!