Kabirův Kančí Kuláš

Byl jsem po vánocích přejedenej. DPH se zase zvedlo a obchody začaly zdražovat. Opět mi bylo přiškrceno kapesný. Nezbývalo nic jiného než vyrazit do mrazáku a podívat se, co tam ještě z dob blahobytu zbylo. A ejhle - KANEC!

Nikdy jsem kance neviděl, natož abych ho jedl. Nic jsem nenechal náhodě a vše pořádně nastudoval.

 

Přitáhněte z lesa 1 kg kančího masa - nejlépe krk nebo plec.

 

Maso nakrájejte a pozor při tom na prsty!

 

Pokud se vám nějaký čtyřnohý kamarád otírá během krájení kolem lýtek - nenápadně mu šoupněte taky příděl.

 

A máme tu opět jedno třídní foto před zahájením školního roku: Hned vedle mě největší sígr třídy 1 kg masa (krk nebo plec), 1 cibule (do tý jsem tajně zamilovaný už třetím rokem), 5 lžic oleje (to je trochu podivín), 1 lžíce papriky (ta měla vloni dvojku z chování) trocha soli (tu ještě neznám, protože k nám propadla), 1/2 lžičky majoránky (tahle holka hezky voní), 2 stroužky česneku (toho si radši držim od těla), 1 vrchovatá lžíce bramborového škrobu (ten nezkazí žádnou legraci), hrnek vody a sušený rajčata (to jsou jednovaječný rozmazlený dvojčata). Jo a jako třídního máme letos Papiňáka.

 

Cibuli jsem nakrájel v bojovým ohozu.

 

Dal ji trochu osmahnout.

 

Oloupal jsem dva stroužky česneku.

 

Na osmahnutou cibuli jsem přidal maso, všechno koření a pořádně jsem to zamíchal.

 

Pokusil jsem se namačkat dva stroužky česneku, ale už jste někdy viděli myš, která by to umáčkla? Musel jsem zase žadonit o pomoc...

 

Až budete zavírat papiňák tak pozor na to, aby vám nechytla nohavice jako mně. Počítejte s tím, že se to bude papiňákovat asi hodinu. Pokud papiňák nemáte, tak si můžete jít určitě na dvě hoďky číst.

 

Do hrnku jsem dal vrchovatou lžici bramborového škrobu a zalil vodou. Papiňák po hodině odklopil a když jsem zjistil, že je maso měkký, tak jsem ho zalil škrobem. Tady pozor!! Musíte pořádně míchat a přilívat vodu, jinak se maso přichytí.

 

A už jsem krájel chleba a šel pod pípu.

 

A kdo říká, že jsem skončil jenom u jednoho?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Myšák Kabir | čtvrtek 10.1.2013 21:21 | karma článku: 14,85 | přečteno: 843x
  • Další články autora

Myšák Kabir

Kabir v Potkaním Klokánku

7.12.2015 v 14:54 | Karma: 22,72

Myšák Kabir

Kabirovo skotačení ve Skotsku

19.11.2015 v 13:48 | Karma: 19,39

Myšák Kabir

Kabirovo léto

3.9.2015 v 14:15 | Karma: 22,23

Myšák Kabir

Festival pohledem myší

14.7.2015 v 14:21 | Karma: 22,80