Kabirův jablečňák s pudinkem

Jestli něco mám rád, samozřejmě vedle ementálu, tak jsou to jablka. Ale nerad je chroupu takříkajíc natura - možná proto, že je neudržím v tlapě a stále je honím někde po zemi. Znáte to, pak je to plný chlupů a já nevím, čeho ještě. Mám je rád nakrájený, uvařený, sladký s pudinkem. Tak jsem naslinil prst a nalistoval svoji myší encyklopedii vaření....a na stránce 353 jsem objevil tento recept.

Příprava pro korpus: Skočte si do kurníku pro 4 vejce. Do cukrovaru pro 1/4 l cukru. Do mlýna pro 1/4 l polohrubé mouky a 1/2 prášku do pečiva a k pumpě pro 1 dl oleje. Příprava pro jablečnou směs: Skočte si do sadu pro 6 jablek. Ke studni pro 1/2 l vody. Do cukrovaru pro 200 g cukru. Do subtropů pro 1 citron a do konzumu pro 2 vanilkové pudinky.

 

V jedné misce smíchejte žloutky s cukrem.

 

V druhé misce ušlehejte sníh. Bacha kam při tom strkáte nos.

 

Do žloutků vmíchejte olej, polohrubou mouku a prášek do pečiva.

 

Do misky se žloutky pomalu vmíchejte sníh.

 

Kam jsem si sakra zase dal ten pečící papír?

 

Dortovou formu vyložte pečícím papírem.

 

Do formy vlijte těsto. Já jsem radši jenom přihlížel. To víte, vyčesávat korpus z chlupů není žádná sranda.

 

A šup s tím na 25 minut na 180°C do trouby.

 

Oloupejte si jablka. Zkuste při tom zavřít pusu, ať nevypadáte jako já na fotce.

 

Vymačkejte si do skleničky jeden citron.

 

Nakrájená jablka dejte do hrnce s 1/2 litrem vody. Přidejte 200 gr cukru, šťávu z citronu a nechte přejít varem.

 

Ve 1/4 litru vody rozmíchejte 2 pudinky.

 

Mezitím zkontrolujte korpus v troubě a jestli se nebude lepit na špejli, tak ven s ním. Lehněte si za něj a poproste někoho z rodiny, ať vás vyfotí.

 

Do jablečné směsi vmíchejte rozmíchaný pudink ve vodě a nechte opět přejít varem.

 

Teplý pudink nalijte na korpus.

 

A nechte vychladnout - nejlépe do druhého dne. Byl jsem vyřízenej, měl jsem na to takovou chuť, že jsem se sám se sebou pohádal a na pár minut jsem se i urazil.

 

Ještě asi 23 hodin a pár minut a budu moci zakrojit.

 

Tentokrát si mě v kuchyni pohlídali. Většinou beru čáru po posledním focení, ale tady jsem trochu zaváhal a už jsem fasoval rukavice.

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Myšák Kabir | pátek 22.3.2013 11:33 | karma článku: 23,25 | přečteno: 1062x
  • Další články autora

Myšák Kabir

Kabir v Potkaním Klokánku

7.12.2015 v 14:54 | Karma: 22,72

Myšák Kabir

Kabirovo skotačení ve Skotsku

19.11.2015 v 13:48 | Karma: 19,39

Myšák Kabir

Kabirovo léto

3.9.2015 v 14:15 | Karma: 22,23

Myšák Kabir

Festival pohledem myší

14.7.2015 v 14:21 | Karma: 22,80