Kabirův hrníčkový kokosák

Už jste někdy zkoušeli péct podle hrnku místo váhy? Já ještě ne. Tak jdu na to a doufám, že se to povede a nebudu se muset jít projít k popelnicím.

Než začnete péct, tak si lehněte na chvíli mezi hrnky, které naplníte následovně: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukr písek, 1/2 hrnku oleje, 1 prášek do pečiva, 1 hrnek mléka.

 

Jestli jsem na něco pyšnej, tak jsou to tyhle dva moje zuby a moje zástěra. Ta jediná mě totiž neškrtí.

 

Všechny hrnky smíchejte a pořádně promíchejte.

 

Nezapomeňte šetřit síly a ať taky chvíli míchá někdo jinej.

 

Rozprostřete pečící papír na plech. Klidně si pomožte rukama-nohama jako já.

 

Umíchanou směs vylijte na plecha na pečící papír.

 

Na posypání budete potřebovat 1/3 hrnku cukru moučka a 1 hrnek kokosu. Hrnky smíchejte v misce dohromady.

 

Cukr s kokosem nasypte na těsto a neboje se být aspoň jednou v životě umělcem. Vždycky jsem chtěl být plyšovej grafiťák, ale mám vítr z pomáhat a chránit, tak jsem radši nidky nikde nic na veřejnosti nevyšvihl.

 

Pekl jsem to na 180°C asi půl hodiny.

 

Poprvé v životě se mi podařilo pohnout nosem. Asi to bylo tím kokosem...

 

Celý koláč jsem ještě za tepla hned prolil jedním kelímkem smetany ke šlehání. Ta vám zaručí, že koláč nebude suchý a zároveň než se nadějete najdete jen prázdný plech a pár zrníček kokosu...

Autor: Myšák Kabir | čtvrtek 7.2.2013 14:15 | karma článku: 15,74 | přečteno: 1100x
  • Další články autora

Myšák Kabir

Kabir v Potkaním Klokánku

7.12.2015 v 14:54 | Karma: 22,72

Myšák Kabir

Kabirovo skotačení ve Skotsku

19.11.2015 v 13:48 | Karma: 19,39

Myšák Kabir

Kabirovo léto

3.9.2015 v 14:15 | Karma: 22,23

Myšák Kabir

Festival pohledem myší

14.7.2015 v 14:21 | Karma: 22,80