- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Ke skupinovému focení jsem tentokrát přizval: 2 kg brambor - to byla doba, než si konečně každá brambora našla svoje místo, 1 cibuli - tam jsme snad čekali celou věčnost, než se učesala, 6 větších párků - s těma nebyl kupodivu žádný problém, hrstku sušených hub - to bylo zase jednou přemlouvání, sůl, pepř, celý kmín, sladkou a pálivou papriku a 3 lžíce hladké mouky - ta zase nemohla pochopit, že musí být v poslední řadě, aby ostatní byli vidět. Celý to vyvrcholilo hádkou se sušenýma houbama....
Nejdříve oškrábejte brambory. Dejte si ale pozor, ať vám škrabka nespadne do dřezu.
Oloupejte a nakrájejte cibuli. Slabé povahy, které hned bulí jako já, šáhnou po čemkoliv, co se dá narazit na oči. Já jsem zvolil chňapku. Poté šlo ale nejenom o oči, ale také o prsty.
Na chvíli si namočte houby do vody, ať si trochu zaplavou a hustá atmosféra z focení se trochu uvolní.
Nakrájejte oloupané brambory na kostky.
Cibuli osmahněte na oleji.
Bacha ať se vám cibule nepřipálí a hlavně, ať vám nezačnou hořet chlupy na špičkách, jako mně.
Na osmahnutou cibuli přidejte nakrájené brambory, posypte sladkou a pálivou paprikou, osolte, opepřete a okmínujte a chvíli míchejte.
Brambory posypte 3 lžícemi hladké mouky. Stále míchejte! Jinak budete bez oběda a ještě k tomu půjdete koupit nový hrnec.
Brambory zalijte 1 1/2 litrem vody nebo vývarem a nechte vařit.
Asi tak nějak by to mělo vypadat...
Nakrájejte na kostičky párky.
Nezapomínejte koštovat! Až budou brambory trochu měkké, tak přidejte houby.
Myslete také na sebe a na horší časy...
Pak to ještě naposledy ochutnejte a pokud by bylo potřeba dochuťte třeba jako já pepřem.
No a tohle je poslední co zbylo... Prý na týden... Jakmile to na kamnech začalo vonět, hned byly talíře na stolech. Pak si každý ještě dvakrát přidal a já měl co dělat, abych než jsem našel tuhle misku, vůbec něco odlil.
Další články autora |
Uhelná, Olomouc
10 500 Kč/měsíc