Kabirův buřtguláš

Už delší dobu jsem měl chuť mít na sporáku velký hrnec a pár dní pak nevařit. Svoje přání jsem si tedy splnil. Někdy stačí málo. Říkejme tomuto týdnu pracovně tedy BUŘTGULÁŠOVÝ TÝDEN. A protože je dnes pondělí, tak se mě prosím v pátek hlavně neptejte na buřtguláš.

Ke skupinovému focení jsem tentokrát přizval: 2 kg brambor - to byla doba, než si konečně každá brambora našla svoje místo, 1 cibuli - tam jsme snad čekali celou věčnost, než se učesala, 6 větších párků - s těma nebyl kupodivu žádný problém, hrstku sušených hub - to bylo zase jednou přemlouvání, sůl, pepř, celý kmín, sladkou a pálivou papriku a 3 lžíce hladké mouky - ta zase nemohla pochopit, že musí být v poslední řadě, aby ostatní byli vidět. Celý to vyvrcholilo hádkou se sušenýma houbama....

 

Nejdříve oškrábejte brambory. Dejte si ale pozor, ať vám škrabka nespadne do dřezu.

 

Oloupejte a nakrájejte cibuli. Slabé povahy, které hned bulí jako já, šáhnou po čemkoliv, co se dá narazit na oči. Já jsem zvolil chňapku. Poté šlo ale nejenom o oči, ale také o prsty.

 

Na chvíli si namočte houby do vody, ať si trochu zaplavou a hustá atmosféra z focení se trochu uvolní.

 

Nakrájejte oloupané brambory na kostky.

 

Cibuli osmahněte na oleji.

 

Bacha ať se vám cibule nepřipálí a hlavně, ať vám nezačnou hořet chlupy na špičkách, jako mně.

 

Na osmahnutou cibuli přidejte nakrájené brambory, posypte sladkou a pálivou paprikou, osolte, opepřete a okmínujte a chvíli míchejte.

 

Brambory posypte 3 lžícemi hladké mouky. Stále míchejte! Jinak budete bez oběda a ještě k tomu půjdete koupit nový hrnec.

 

Brambory zalijte 1 1/2 litrem vody nebo vývarem a nechte vařit.

 

Asi tak nějak by to mělo vypadat...

 

Nakrájejte na kostičky párky.

 

Nezapomínejte koštovat! Až budou brambory trochu měkké, tak přidejte houby.

 

Myslete také na sebe a na horší časy...

 

Pak to ještě naposledy ochutnejte a pokud by bylo potřeba dochuťte třeba jako já pepřem.

 

No a tohle je poslední co zbylo... Prý na týden... Jakmile to na kamnech začalo vonět, hned byly talíře na stolech. Pak si každý ještě dvakrát přidal a já měl co dělat, abych než jsem našel tuhle misku, vůbec něco odlil.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Myšák Kabir | čtvrtek 11.4.2013 9:53 | karma článku: 21,28 | přečteno: 1092x
  • Další články autora

Myšák Kabir

Kabir v Potkaním Klokánku

7.12.2015 v 14:54 | Karma: 22,72

Myšák Kabir

Kabirovo skotačení ve Skotsku

19.11.2015 v 13:48 | Karma: 19,39

Myšák Kabir

Kabirovo léto

3.9.2015 v 14:15 | Karma: 22,23

Myšák Kabir

Festival pohledem myší

14.7.2015 v 14:21 | Karma: 22,80