- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Na vývar jsem si u řezníka Krkovičky koupil uzené vepřové maso, hovězí přední s kostí a kuřecí křídla. Všechno dohromady asi 750 gr. Přidal jsem ještě celou cibuli, nové koření, bobkový list, zalil jsem to vodou a dal jsem to na dvě hodiny pomalu vařit než změkne maso. Prý se má na začátku sbírat lžící pěna. Tak jsem ji dvakrát sebral, přiklopil pokličkou a šel si po svým.
V boršči je toho hodně, tak si připravte ještě: cibuli, tři mrkve, plátek celeru, půlku zelí, rajčatový protlak, petržel, zakysanou smetanu a nakládanou řepu. Tfuj to je ale věcí...
Kořenovou zeleninu nakrájejte na kostičky. Nezapomeňte si při vaření otevřít okno nebo dveře, ať máte pocit, že jste za Uralem. V případě, že vaříte v létě, tak aspoň dveře od lednice.
Na pánvi osmahněte cibuli na oleji.
K osmahnuté cibuli přidejte nakrájenou kořenovou zeleninu.
Do nového hrnce odeberte trochu vývaru, který se vám už nějakou dobu vaří a nasypte do něj nakrájené zelí a nechte vařit než bude zelí měkké.
Asi po dvou hodinách vyndejte měkké maso z vývaru na talíř. Vývar přeceďte a dejte zpátky do hrnce. Přidejte osmahnutou kořenovou zeleninu, rajčatový protlak a nakrájenou řepu.
Nakonec do vývaru nalijte uvařené zelí.
Maso nakrájejte a vraťte ho zpátky do vývaru, ať mu není venku zima.
Pořádně to celý zamíchejte a nechte chvilinku povařit a přivoňte si. Tak co? Voní? Nikde jsem moc nesolil, protože tam bylo uzený maso, takže to nechám na vás.
Vzal jsem si na to velký talíř a ještě jsem na to jako správná gurmánská myš dal zakysanou smetanu.
Nebudu lhát, že se mi to nepovedlo. Dvakrát jsem si přidal. Škrtila mě dokonce i zástěra, kterou jsem si pro tyhle případy nechal udělat na gumičku.
Další články autora |
Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....