Kabirovo desatero českého nákupčího

Odpoledne jsem byl nakoupit a nestačil jsem se divit, co tam všichni hráli za hru. Vůbec jsem se nechytal. Byl jsem úplně mimo.

Přišel jsem domů a hledal pravidla hry na internetu, googloval co připojení stačilo a nakonec hledal v encyklopedii. Nic – nikde nic.

Nezbývá mi tedy nic jiného, než to sepsat sám. Ale určitě to budete znát. V tom krámu, kde jsem dneska byl, to hráli všichni.
Nakupování je kolektivní, kontaktní hra, která se hraje zároveň verbálně. V této hře neočekávejte rozhodčího. Všichni hráči mají roli útočníků. Na záložníky nebo brankáře zapomeňte. Historie této hry není přesně známá. Odhaduje se, že vznikla v době, kdy slušnost a morálka byla potlačena do pozadí a dopředu se prodraly jejich sestry arogance a lhostejnost.
Kabirovo desatero českého nákupčího:

1. Lokty se používají už při výběru nákupního vozíku. Při špatném výběru se může potom stát, že vás bude vozík brzdit a tím budete ztrácet body.

2. Mezi otvíracími dveřmi a závorou do krámu se rychle hází myška a pokud budete dostatečně rychlí, tak se vám podaří ještě někoho rychle předběhnout. (Jistě pochopíte, že tento podpásový manévr je u mě velmi oblíben)

3. U zeleniny je důležité se podívat, kdo má právě co v ruce a hned se mu tam nacpat a snažit se dotyčnému z pod rukou vybrat nějaký hezký kousek, který si právě dotyčný vybral sám. Pokud se podaří, máte za bod.

4. U pečiva všechno hezky ošmatat rukou a pokud něco vypadne na zem – nevadí vrátit to zpět. Jestli se někomu podaří třeba ještě kýchnout, tak je to opět za plný počet bodů.

5. Pokud je na něco akce a u daného výrobku je nashromážděno více lidí, tak se pokud možno do davu i s košíkem rozběhnout. Tím si zajistíte lepší postavení ve hře.

6. V davu rychle zhodnotit situaci a pokud nic v regálu nezbývá (toto se stává velmi často), tak vyškubnout soupeři zlevněnou věc z ruky a dělat jako by se nechumelilo. Pokud si budete muset úlovek obhájit i slovně, tak se body násobí dvěma.

7. Jestli je v obchodě někde zúžený prostor, protože jsou tam třeba krabice, tak do zúženého prostoru zaparkujeme vlastní nákupní vozík a jdeme pryč korzovat po krámu. Uvidíme-li třeba někoho známého, můžeme probrat třeba sousedovo nové auto a potrénovat konspirační teorii na téma: Kde na to asi tak mohl vzít.

8. U kasy najíždíme nenápadně na soupeřovy kotníky, nejlépe do podkolenních jamek. Tady se z bezpečnostních důvodů doporučuje vyhnutí očnímu kontaktu a pokud už dojde na obvinění, zaujměte pozici typu ´´To já nebyl!´´

9. V případě, že je dlouhá fronta u kasy a uvolní se kasa nová – neváháme a předbíháme všechny ostatní a opět se tváříme, že je to naprosto normální a běžné. Tady pozor - pokud totiž dáte přednost lidem, co stojí před vámi, tak vám za každého puštěného jedince berou body.

10. V případě, že někdo před vámi platí kartou je důležité hlasitě vzdychnout, obrátit oči v sloup a trousit, že to snad není možný. Toto se ve hře velmi cení a je za dva body.

Pozn.1: Pokud vylezete ve zdraví z obchodu a za celou dobu se vám nepodaří pohádat se ať už s ostatními soupeři nebo se členy vlastní rodiny nebo se aspoň pořádně vytočit, jako by jste nehráli a je potřeba to otočit a vzít celý nákup ještě jednou. 
Pozn.2: Pokud nakupujete v nočních hodinách, kde nikde nikdo není, tak počítejte s tím, že budete brzy diskvalifikován.
Pozn.3: Tento článek jsem psal už v létě, ale dneska jsem tu hru opět zažil, tak posílám pravidla znovu, ať hrajeme všichni fér.

Takhle jsem vypadal, když jsem přilezl domů...

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Myšák Kabir | úterý 12.3.2013 8:00 | karma článku: 20,96 | přečteno: 1215x
  • Další články autora

Myšák Kabir

Kabir v Potkaním Klokánku

7.12.2015 v 14:54 | Karma: 22,72

Myšák Kabir

Kabirovo skotačení ve Skotsku

19.11.2015 v 13:48 | Karma: 19,39

Myšák Kabir

Kabirovo léto

3.9.2015 v 14:15 | Karma: 22,23

Myšák Kabir

Festival pohledem myší

14.7.2015 v 14:21 | Karma: 22,80