Kabirova meruňková marmeláda

Je konec července, takže pokud zrovna neležíte pod rybízem nebo někde v borůvčí, tak se koukejte obklopit alespoň nějakou tou meruňkou jako já. Výsledek bude stát určitě za to a v zimě to s chutí oceníte. Tedy, pokud to nesežerete dříve jako já...

U sousedů jsem vyžebral 1 kg meruněk, do sklepa jsem si skočil pro 1/2 kg cukru a do konzumu jsem si doběhl pro 1 ks Gelfixu. A možná se bude hodit i kyselina citronová - ta ale jenom v případě, že by byla marmeláda moc řídká. Takže se ještě uvidí...

 

Udělal jsem si ještě jednu fotečku do alba, než se jim podívám na zoubek.

 

A pak už došlo na lámání chleba - teda meruněk. Všechny meruňky jsem rozkrojil a vypeckoval. Pecky jsem samozřejmě házel za záda, aby pak odpoledne byl doma taky nějaký ten poprask.

 

Vypeckované meruňky jsem nakrájel do hrnce a hádejte, na čem jsem při tom seděl?

 

Už jste si někdy sedli v životě na cukr? Jestli ne, tak to někdy zkuste.

 

V misce jsem smíchal 2 lžíce cukru a pytlík Gelfixu.

 

Smíchaný Gelfix s cukrem a s meruňkami jsem přivedl k varu a minutu povařil.

 

Pak jsem přidal cukr a povařil asi pět minut.

 

Připravil jsem si STUDENOU mističku, kam jsem marmeládu nalil a chvíli jsem čekal a valil svoje myší oči. Teče? Neteče? Pokud by vám to teklo, tak přidejte lžičku kyseliny citronové. Pokud ne, tak jste skoro u cíle.

 

Tak a teď skoro to nejdůležitější. Skleničky nezapomeňte pořádně vymýt a vyprat v horké vodě, protože jinak vám to chytne plíseň a všechna práce bude pro kočku. A to mně jako myši, můžete věřit..... Nezapomeňte také okraje skleničky otřít, ať to nemáte upatlaný a tím pádem by zase hrozila ta kočka.

 

Víčko pořádně utáhněte a otočte skleničky na pět minut vzhůru nohama. Nebojte, nikomu při tom manévru špatně nebude. Během těch pěti minut nezapomeňte jako při každém vaření nahřát záda.

 

Tramtadadáááá, z jednoho kila meruněk jsem uvařil pět skleniček prvotřídní meruňkové marmelády.

 

Už aby byl prosinec, za oknem sněžilo a já jsem mohl konečně vytáhnout tuhle dobrotu..... Ale no tak, kdo řiká, že se musí čekat do prosince, že jo?

 

 

 

 

 

Autor: Myšák Kabir | úterý 23.7.2013 11:30 | karma článku: 29,41 | přečteno: 3683x
  • Další články autora

Myšák Kabir

Kabir v Potkaním Klokánku

7.12.2015 v 14:54 | Karma: 22,72

Myšák Kabir

Kabirovo skotačení ve Skotsku

19.11.2015 v 13:48 | Karma: 19,39

Myšák Kabir

Kabirovo léto

3.9.2015 v 14:15 | Karma: 22,23

Myšák Kabir

Festival pohledem myší

14.7.2015 v 14:21 | Karma: 22,80