- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Do bezinkové šťávy se zbláznil můj přítel v době státnic, kdy nad stohy učení fantazíroval o tom, jak vyrazí do luk trhat bezový květ a jak bude svět krásný. Po státnicích je skutečně lépe a šťáva je výborná
Zpětně musím pochválit Kabirův perník! Je eňoňuňo!
A to nový ucho ti sluší!
Perník od baby tchýně je sázka na jistotu - zvládne ho i nevdaná snacha
Vzpomněla jsem si, jak ji dělala babička
Doufám, že nestříhala záclony a nelezla do sklenice jako já
Díky za recept
Naše babička dělává z bezinkových květů ještě lektvar, kterému důvěrně říkáme "Kozí pití". Šoupne pár čistých lat do sklenice od okurek, přidá cukr a droždí a nechá zkvasit. Pak to přecedí, dochutí citronem (někdo dává citron už před kvašením) a schová do lednice (asi před námi). Nápoj se podobá burčáku (obsahuje alkohol), voní po bezinkách a chutná po citronu. Vychlazený nemá chybu.
To zní také lákavě. Můžu poprosit o zaslání receptu na kabir@kabir.cz ? Předem velké myší dííííky
Mám hotovo asi 25 litrů. Dávám do půllitrovek od vodky, aby byly dezinfikované. Nevařím, jen ohřeji, líp se to rozpouští. Po nalití ještě přihřeji ve flaškách a kolem uzávěru omotám lepící páskou, protože máme vlhký sklep, tak aby se tam nedostala nějaká nedobrota. Vydrží i roky, pokud se nevypije hned.
Já nic ovazovat nemusím - u nás to do sklepa totiž nestihne ani dojít
No tak jsem se neudržel a dal si holt jednou bezinku za ucho, no.....