- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Před výlovem lososa si připravte: 1 pytlík mraženého hrášku (250g), 1 cibuli, 2 stroužky česneku, 1 kostku zeleninového vývaru, 2 lžíce bazalky, 2 lžíce petržele, 25 g dýňových semínek (správně mají být slunečnicový, ale nedával jsem při nakupování pozor a čučel, kde co lítá a šáhnul vedle).
Nežinýrujte se a vylovte si pořádnej kousek.
Nakrájel jsem cibuli, česnek a došlo i na petržel, co jsem měl na hlavě.
Cibuli s česnekem jsem osmahnul na oleji.
Připravil jsem si 200 ml zeleninového vývaru.
Na osmahnutou cibuli s česnekem jsem přihodil hrášek s bazalkou a zalil vývarem. Pak jsem to nechal asi 5 minut povařit a mezitím jsem šel hledat mixér.
Všechno jsem to rozmixoval...
Bacha, aby vám neujely nohy jako mně.
Když budete mít rozmixováno, tak jen lehce lžící vmíchejte dýňová semínka. Ten, kdo nevočumoval v obchodě a dával pozor tam šoupne ty správný slunečnicový.
Zlatou rybku nakrájejte na cca 5 cm široké pruhy a osolte a opepřete.
Osmahněte ji z každé strany asi tak 1 minutu na rozpáleném oleji.
Šoupněte ji na pečící papír na plech a strčte ji na 5-10 min do trouby na 180°C.
No a pak už jenom uřízněte kousek veky nebo jiného pečiva co bude po ruce, zaklekněte a pusťte se do toho. A teď mě napadá, že jsem se zase pro svou nenažranost zapomněl zeptat, jak to bude s těma přáníma. No nic, tak příště...
Další články autora |
Na cestě mateřstvím se potkáváme s různými výzvami. V případě výživy našich nejmenších představuje kojení ten nejlepší základ. Pokud však kojení...