- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Ve šnečím padoku si před sázkou na vítěze zkontrolujte, jestli máte všechno. Na jeden plech potřebujete 2 ks vyváleného listového těsta, 20 dkg šunky, 20 dkg Eidamu a provensálské koření. Pokud máte vše, mrkněte naposledy na vypsaný kurz a vyrazte přímo za bookmakerem.
Listové těsto pokryjte plátky šunky a sýrem. Sázení jsou trochu nervy, tak se připravte, že budou chvíle, kdy se vám budou potit ruce a nebudete mít sílu se na to ani dívat.
Těsto smotejte jak koberec a přitom nenápadně pravým okem vytipujte outsidera závodu.
Je možné, že se vám tím adrenalinem budou klepat kolena. Nezoufejte a k zarolování klidně poklekněte.
A tady je máme - první závodníci vybíhají na start.
Tady řežou první zatáčku a skupina se začíná pomalu protrhávat.
První várku mám na pečícím papíru a zbýva ještě jedna. Mám svýho vítěze jasnýho, je to ten čtvrtý z prava. Pro štěstí posypu všechny ještě provensálským kořením.
Plech mám plnej. Sázku uzavřenou a jak jsem byl v sázkový kanceláři, tak jsem jim tam stačil štípnout plátek Eidamu na horší časy.
Závod začal. Mají rádi teplo, tak jim to tak na 180°C vyhřejte a počítejte s tím, že budou tak 40 minut bojovat.
Je dobojováno. Nikdo nebyl zraněn, všichni proběhli cílem a já opět nevyhrál. No nic, zbaštím plátek Eidamu a jdu od pondělí zase do práce, kde během týdne mrknu, co zase uvařím...
Další články autora |
Toužíte po dokonalé letní barvičce bez rizika spálení? Vyzkoušejte lehký přírodní samoopalovací krém na obličej i tělo od Manufaktury. Zapojte se...